Salvi Güell ja és el nou alcalde de Castelló d’Empúries

Salvi Güell alcalde de Castelló d’Empúries

El nou equip de govern de Castelló d'Empúries (ERC-CiU) amb Salvi Güell al capdavant

Amb els 9 vots a favor d’ERC i CIU, el republicà Salvi Güell va ser investit com a nou alcalde de Castelló d’Empúries en el ple d’investidura celebrat ahir al vespre

Salvi Güell alcalde de Castelló d’Empúries
El nou equip de govern de Castelló d’Empúries (ERC-CiU) amb Salvi Güell al capdavant

Ahir dijous, 28 d’abril, es va celebrar el ple d’investidura de Salvi Güell com a alcalde de Castelló d’Empúries després que Assumpció Brossa presentés la seva renúncia i es formalitzés el pacte ERC-CiU. Tots dos grups, amb els seus vots, 6 per part d’Esquerra i 3 per part de Convergència, van fer possible que el candidat que va guanyar les passades eleccions municipals es posés als capdavant de l’Ajuntament de la Vila Comtal

La candidatura de Salvi Güell va obtenir els vots necessaris per ser investit alcalde (9), mentre Plataforma Cívica va treure 2 vots i la del PSC 1, també hi ha hagut 5 abstencions.

L’elecció ha estat possible després que ERC, que  va ser la força més votada en les passades eleccions municipals, en obtenir 6 regidors, hagi fet pacte de govern amb CiU amb 4 regidors. La voluntat d’ambdós grups és la de garantir un govern fort i estable fins al final del mandat.

El pacte s’ha assolit després que el passat divendres 22 d’abril s’anunciés l’acord de govern entre els dos partits majoritaris de l’Ajuntament ERC-CiU tancant una crisi iniciada amb la sortida del govern dels dos regidors del PP.

En el seu discurs de comiat, Assumpció Brossa, ha destacar que “al llarg d’aquest any com alcaldessa, m’he esforçat per estar a prop dels castellonins i he intentat acostar l’ajuntament al poble i obrint les seves portes  a la gent. M’he reunit amb tothom, he anat a tots els actes que he pogut i he volgut que els castellonins sentissin l’ajuntament a prop. També he volgut iniciar aquest impuls que el municipi necessita i que de ben segur es confirmarà en aquests propers tres anys.”

D’altra banda, Salvi Güell, va remarcat que “seré l’alcalde de tothom. Qui vulgui enfrontar els diferents nuclis del municipi , s’equivoca. Tenim prou reptes com per no perdre’ns en debats estèrils. Treballarem com a govern de forma transversal , amb total fluïdesa entre les diferents àrees”.