Sant Pere de Rodes rememora un any més els antics pelegrinatges amb la VI pujada al monestir

VI pujada al monestir de Sant Pere de Rodes

Al monestir de Sant Pere de Rodes se celebraran diferents activitats després de la pujada

La Pujada torna carregada d’activitats, com l’actuació castellera dels Vailets de l’Empordà de Castelló d’Empúries i un dinar popular al monestir

VI pujada al monestir de Sant Pere de Rodes
Al monestir de Sant Pere de Rodes se celebraran diferents activitats després de la pujada

Un any més, aquest diumenge 6 de maig, se celebrarà la Pujada a Sant Pere de Rodes una jornada festiva que té per objectiu rememorar els antics pelegrinatges que es feien al monestir, així com les celebracions dels Anys Sants que el van convertir en un centre espiritual de primer ordre en època medieval. Així mateix, la iniciativa vol apropar a la gent la riquesa del patrimoni català amb una jornada que aplega patrimoni natural, monumental i immaterial i que enguany pren especial rellevància amb la celebració de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural.

La jornada arrenca amb una pujada a peu fins al monestir des de tots els pobles del Cap de Creus. Els caminants vinguts del Port de la Selva, la Selva de Mar, Cadaqués, Roses, Palau-saverdera, Pau, Vilajuïga, Llançà i la Vall de Santa Creu es trobaran a l’antic poblat de Santa Creu de Rodes on es farà la benvinguda amb esmorzar pels inscrits, visites guiades gratuïtes i música popular amb el grup Meandre.

A les 12.40 hores es farà una cercavila fins al monestir on actuaran els Vailets de l’Empordà i la colla castellera de Castelló d’Empúries. Acabats els castells, hi haurà un dinar popular i al llarg de tota la jornada hi hauran portes obertes al Conjunt Monumental.

El dia es clourà amb una visita guiada a Sant Pere de Rodes i al castell de Sant Salvador de Verdera i es disposarà d’un servei d’autobusos per al retorn dels caminants als seus pobles d’origen.

Després de cinc edicions, la Pujada a Sant Pere de Rodes s’ha consolidat com la jornada festiva del Conjunt Monumental de Sant Pere de Rodes que aconsegueix reunir 400 caminants i més d’un miler de visitants en un sol dia. És una activitat sense ànim de lucre, que es fa possible gràcies a la col·laboració d’institucions, entitats, associacions locals i voluntaris. L’organitza l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura, l’Ajuntament del Port de la Selva, l’Associació Via Pirena i El Parc Natural del Cap de Creus amb la col·laboració dels ajuntaments de Cadaqués, Llançà, Selva de Mar, Palau-saverdera, Pau, Roses i Vilajuïga. Col·laboren també el Restaurant de Sant Pere de Rodes, Foresterra, l’Institut d’Estudis Empordanesos, Sala Salut, Capgirell de Vilajuïga, Cabirols de Roses, la Unió Excursionista Llançanenca, Càdec, la Cooperativa d’Empordàlia i Tecnofinques.

Per a participar en la VI Pujada cal fer la inscripció a la pàgina web de Via Pirena www.viapirena.cat on hi ha tota la informació detallada de l’activitat.