Sant Pere Pescador acull la darrera edició del Mercat de vi i formatge d’aquest estiu

Mercat de vi i formatge

Sant Pere Pescador celebra, aquest dissabte 30 d’agost, una nova edició del Mercat de vi i formatge amb productes d’arreu Catalunya

Mercat de vi i formatgeEl Mercat de vi i formatge, que ja s’ha portat a terme en diverses ocasions al municipi de Sant Pere Pescador viurà, aquest proper dissabte la seva darrera edició d’aquest estiu, on els visitants tindran l’última oportunitat per gaudir d’aquest mercat dedicat als vins catalans i als formatges artesans de qualitat.

El Mercat de vi i formatge, que s’ubicarà al centre del poble celebrant-se durant tot el dia a partir de les deu del matí, té un caire divulgatiu dels productes del territori català, per la qual cosa s’hi poden trobar vins de la DO Empordà de la mà del celler Vinya Canyal, que portarà vins de la seva marca pròpia, i també Sinols i Verdera, de la Cooperativa Empordàlia, així com diversos vins generosos en bóta.
Hi haurà, a més, el celler Canals Nadal de la DO Penedès amb els seus vins i caves, els Vins Grau de la DO Pla de Bages, també amb el seu vi ecològic Oller del Mas, i el celler Can Pereclara de Calonge que portarà vi blanc, rosat, negre jove, criança, garnatxa dolça, vermut casolà fet amb herbes de les Gavarres i cava artesà.

Pel que fa als formatges, hi serà present la Formatgeria Roura-Soler de la Vall de Camprodon; la Formatgeria Montbrú de Moià; la Formatgeria Herbacol de Queralbs i la formatgeria Artefor de Premià de Dalt, entre d’altres.
També està previst que hi hagi formatges francesos i canaris. Tots els venedors són persones expertes que permetran als visitants tastar els seus productes i resoldre qualsevol dubte que puguin tenir.

Arrodoniran el mercat altres productes artesans com ara embotits, pa i coques, productes amb nous, pa d’espècies, olives farcides, salses i melmelades casolanes, mel i garrapinyades, entre d’altres.

El mercat de vi i formatge tindrà una vessant pròpiament comercial i una altra de més divulgativa, ja que s’hi ubicaran plafons informatius en els quals s’explicarà la importància dels elements que intervenen en el procés d’elaboració del formatge, i també del vi, des del roure utilitzat per a les bótes fins als taps de suro que han de deixar respirar el vi, així com la vinya i el raïm, en les seves diferents tipologies.