Sant Pere Pescador celebra demà dissabte la 2ª edició del Mercat de vi i formatge

Mercat de vi i formatge

Sant Pere Pescador acollirà, demà 12 de juliol, per segona vegada un mercat divulgatiu dedicat al vi i el formatge

Mercat de vi i formatgeAmb vins provinents de l’Empordà, el Penedès i el Pla de Bages, entre d’altres, així com dels millors formatges d’elaboració artesana, el centre del poble de Sant Pere Pescador serà l’escenari, el proper dissabte 12 de juliol, del segon mercat de vi i formatge que té lloc a la població. El mercat s’obrirà abans de les deu del matí i s’allargarà durant tot el dia per tal que tothom tingui temps d’apropar-s’hi i descobrir-ne tots els aromes i sabors.

Es tracta d’un mercat temàtic i divulgatiu amb vins de la DO Empordà de la mà del celler Vinya Canyal, que portarà vins de la seva marca pròpia i també Sinols, de la Cooperativa Empordàlia, així com diversos vins generosos en bóta. Hi haurà, a més, el celler Canals Nadal de la DO Penedès amb els seus vins i caves, els Vins Grau de la DO Pla de Bages, també amb el seu vi ecològic Oller del Mas, i el celler Can Pereclara de Calonge amb els seus vins de taula.

Pel que fa als formatges, hi serà present la Formatgeria Roura-Soler de la Vall de Camprodon; la Formatgeria Montbrú de Moià; la Formatgeria Herbacol de Queralbs; i la formatgeria Artefor de Premià de Dalt, entre d’altres. També hi haurà formatges francesos. Tots els venedors seran persones expertes que permetran als visitants tastar els seus productes i resoldre qualsevol dubte que puguin tenir.

Arrodoniran el mercat altres productes artesans com ara licors, embotits, pa d’espècies, productes amb nous, olives farcides, salses i melmelades casolanes i pastisseria.

El mercat de vi i formatge tindrà una vessant pròpiament comercial i una altra de més divulgativa, ja que s’hi ubicaran plafons informatius en els quals s’explicarà la importància dels elements que intervenen en el procés d’elaboració del formatge, i també del vi, des del roure utilitzat per a les bótes fins als taps de suro que han de deixar respirar el vi, així com la vinya i el raïm, en les seves diferents tipologies.