Sant Tornem-hi amb les pel·lícules de ficció al Carnaval de Roses

Carnaval de Roses 2017
Tres bons nois de Roses que es convertiran en tres sanguinaries malefactores enemiges de Batman

Continuant amb el seu cicle del setè art la colla Sant Tornem-hi anirà representarà la pel·lícula de Batman

Carnaval de Roses 2017
Tres bons nois de Roses que es convertiran en tres sanguinaries malefactores enemiges de Batman

Amb aquest seran tres els Carnavals en el que la colla Sant Tornem-hi va iniciar el seu cicle de pel·lícules després de rescindir el contracte amb el Cirque du Soleil. “Tot a la vida evoluciona i el Carnaval també ho ha de fer, i com nosaltres som part del Carnaval van decidir deixar el cicle de disfresses representant els espectacles d’aquest circ, i ens vam passar al setè art”, ha explicat el cap de colla, Miguel Muñoz.
Així, al 2015 van desfilar representant la pel·lícula “Los Juegos del Hambre”, i es veu que com no guanyaven cap jo van passar molta gana… I l’any passat se’n van anar a l’espai a bord del Falcó Mil·lenari de Star Wars, i enguany “continuant amb la temàtica del cinema, i després de no haver pogut convèncer a la colla de tornar anar de La Guerra de les Galaxies”, els membres de la Sant Tornem-hi aterren en una de les ciutats més tenebroses de l’imaginari món de Marvel, Gotham City, ja que “anirem disfressats d’una ‘villana’ de Batman”. Quina? “No és pot dir, és sorpresa”, va dir la ‘villana’ Muñoz, perdó, el cap de colla.

I per representar a aquesta super noia dolenta (enigmàtica per obra i gràcia d’en Muñoz) els companys de la colla Sant Tornem-hi estan recreant a la seva carrossa l’esmentada Gotham City, “una ciutat amb els seus edificis i d’altres estris i aparells del món Batman, que surten a la peli”.
És increïble, hi ha colles que no tenen (això diuen) per decorar la carrossa i posen enganxines per engalanar-la, i aquests de la Sant Tornem-hi es compren tota una ciutat per lluir-la pel Carnaval de Roses.

Però una ciutat sencera, per petita que sigui, val una pasta, i per això cada ‘villana’ de Batman, que són les mateixes que l’any passat van fer de caballer Jedi, ha de pagar una quota de “140 euros més 50 de la modista, que fa un total de 190”, ha dit en Miguel.

Pel que fa al concurs al cap de colla de la Sant Tornem-hi el sembla “molt bé, tot i que nosaltres ens treballem la carrossa no per un optar a cap premi, ja que cada any volem fer una carrossa i una disfressa maca perquè ens agrada el Carnaval”.

I respecte a no poder beure durant totes les desfilades Muñoz considera que “no és necessari donar l’espectacle de beure mentre fem la passada, ja que es pot fer perfectament sense beure, però no és la solució als problemes que tenim”, ja que segons el cap de colla “el Carnaval necessita una reflexió seriosa, ja que no hem d’esperar que passi alguna cosa sense solució per fer una renovació i una evolució del Carnaval, perquè ha d’evolucionar com qualsevol aspecte de la nostra vida”. I dins d’aquesta renovació el cap de colla, sense esmentar-ho, va referir-se a les parades al port pesquer després de la desfilades a l’assenyalar que “totes les parts implicades en l’organització, colles i Ajuntament, hem de fer un exercici humil per reconèixer que hi ha alguna idea que no és tant bona com al principi es pensava, i que podem fer per recuperar l’atractiu turístic que el Carnaval ha perdut ”.

I el seu parer sobre el Consell del Carnaval, a Miguel Muñoz, l’agradaria “un consell que tingués més representació de colles que poden aportar coses i un consell on legislem les accions que ens passen durant el Carnaval”.
I sobre el tema de la nau el cap de colla diu que “entenc que l’Ajuntament no pot fer una nau per guardar les carrosses, però s’hauria de trobar una solució de manera conjunta amb les colles”.

El millor i el pitjor del Carnaval de Roses

Per a en Miguel, el millor del Carnaval de Roses “és la tradició i l’essència de desfilar, el pitjor són aquells que aprofiten per muntar-se la seva festa aprofitant l’excusa del Carnaval”.

Paraula de ‘villana’ de Batman.