Santa Margarida disposarà d’una nova zona verda a tocar al Canal amb un mirador als Aiguamolls de l’Empordà

Nova zona verda a Santa Margarida

Aquest espai, ubicat entre el carrer Ridaura i el Canal de Santa Margarida esdevindrà en una nova zona verda

L’Ajuntament de Roses ha iniciat les obres per a la millora i renovació de la zona verda situada entre el carrer Ridaura i el Canal Gran de la urbanització de Santa Margarida 

L’emplaçament situat al carrer Ridaura, a tocar el Canal, és un espai privilegiat per la seva ubicació.
I dins de les tasques que realitza l’Àrea de Urbanismeestà el detectar les zones que amb el pas del temps s’han deteriorat, com és el cas d’aquesta zona, i per això es procedeix al seu arranjament i modernització”, ha afirmat la responsable d’Urbanisme, Sílvia Ripoll.   

Així es preveu una reformulació d’una àrea de 2.700 m² de superfície, que fins ara combinava zona verda amb parts pavimentades, les quals es trobaven en mal estat i deteriorades pels desperfectes ocasionats per les arrels dels arbres.

Les obres, ja iniciades, consisteixen en la demolició del paviment i vorada existents fins ara, que se substituiran per una combinació de paviments que diferenciarà l’àrea en diferents zones, com ara “una zona de descans i estada amb bancs, i una altre de jocs infantils” ha manifestat Ripoll; i en la que també tindrà el seu protagonisme la vegetació amb la plantada de nous tamarius i mantenint els pins ja existents per tal de dotar de més espai verd a tot el seu conjunt.

Mirador als Aiguamolls

Així mateix, una franja amb entarimat de fusta es destinarà a passeig resseguint la corba de contacte amb l’aigua del canal Gran, servint així de mirador als Aiguamolls de l’Empordà, Parc Natural ubicat tot just a l’altra banda del Canal.

El projecte inclou la instal·lació de la xarxa de rec i l’enllumenat corresponents, la reparació de les esquerdes del mur exterior de la zona de moll, la col·locació de nou mobiliari urbà i de jocs per a infants, i la instal·lació de la tarima que actuarà com a passeig.

La creació d’aquesta nova zona verda en tot el seu conjunt s’ha pressupostat en 149.998 €.