Tot i això, l’exalcalde de Figueres i exconseller de la Generalitat de Catalunya reconeix que pot passar més d’una dècada perquè es porti a terme aquesta ampliació de l’aeroport
L’exalcalde de Figueres i exconseller de la Generalitat de Catalunya, Santi Vila, va defensar, durant una trobada al Cercle Euram de l’Empordà, l’ampliació de l’aeroport del Prat que han acordat AENA, l’Estat espanyol i la Generalitat de Catalunya, tot i que va admetre que poden passar com a mínim 10 anys perquè sigui una realitat.
Santi Vila, actual president del Comitè Assessor d’Infraestructures a l’Ajuntament de Barcelona, va afirmar que “l’ampliació és fonamental pel creixement i el desenvolupament del país, pot ser un punt d’inflexió. Cal tenir un sistema aeroportuari que funcioni, i l’aeroport no pot estar gairebé col·lapsat com ho està ara”, reconeixent però, que “no és tan obvi que l’ampliació d’una infraestructura generi consensos” i que pot passar més d’una dècada perquè es porti a terme aquesta actuació.
En la trobada, va destacar les dues visions que existeixen actualment sobre Catalunya. “Hi ha qui defensa que anem bé, que s’ha desencallat l’ampliació de l’aeroport del Prat, que el de Girona està a punt de connectar-se amb l’AVE i que al capdavant de Rodalies hi ha un exconseller convergent com Pere Macias. El govern considera que ens trobem en un canvi de rasant, que anem a millor i que els problemes crònics estan en vies de resoldre’s”. Per altra banda, però, “hi ha qui diu que estem en un moment de col·lapse, que Catalunya està en fallida tècnica permanent, que la planificació és obsoleta i l’execució és ineficient”. En la seva opinió no és fàcil interpretar si ens trobem en un punt o en un altre, però assenyala que “el que és important és que passin coses. El problema, però, és que tenim un país pensat per 6,5 milions d’habitants i ja en som 8”.
En aquest sentit, l’exconseller de la Generalitat va admetre que ens trobem en el punt conegut com “el mal son de l’alcalde, és a dir, que s’executen projectes però no saps si s’hauran pogut portar a terme quan sigui el moment necessari. Hi ha moltes actuacions en marxa, com per exemple a Rodalies, amb 6.300 milions d’euros activats i un 40% d’execució”. I va concloure que “falta que el canvi de rasant permeti que es vegin aquestes actuacions”.