S’anul•la el workshop de Roses per manca d’ofertes laborals per part de les empreses

Ajuntament de Roses

L’Ajuntament de Roses, però, farà arribar els currículums que es presentin per participar en el workshop a les empreses interessades

Ajuntament de RosesVa ser un camí més que va voler obrir el departament de Joventut de l’Ajuntament de Roses per tal que el jovent tingués una sortida laboral.
El worshop va ser una activitat endegada al 2012 pel departament de Joventut del consistori rosinc per tal de facilitar la contractació de joves amb edats compreses entre els 16 i els 30 anys de cares, si més no, a la temporada d’estiu. Una acció que s’organitzava al CAR Jove de Roses, i que consistia en unes entrevistes de treballs breus entre empresaris i demandants de feina per tal que els primers poguessin escollir, entre els segons, el millor perfil per la feina que oferien.

Tres anys s’ha portat a terme. El primer, al 2012, van participar en el workshop, després d’haver presentat el seu currículum, una setantena de joves, que van optar als 10 llocs de treball que van oferir diferents empreses de la Vila de Roses.

L’any següent, al 2013, es van presentar un total de 129 currículums dels quals es van seleccionar 17 per cobrir els llocs de treballs oferits. La mateixa quantitat de joves, 17, que van obtenir feina gràcies al workshop.

Però enguany aquesta acció, que suposa una sortida al mercat laboral no es farà, “hem decidit anul·lar-lo perquè, bàsicament, no ens han arribat empreses que ofereixen llocs de treball, ja que de moment només en tenim una”, ha afirmat la regidora de Joventut, Anna Jorquera.

Tot i això, el que fet que no s’organitzi el workshop al CAR Jove no vol dir que els joves no puguin presentar el seu currículum, ja que “des del departament de Joventut els farem arribar a les empreses que es puguin fer arribar les seves ofertes de feina”, ha assenyalat Jorquera, la qual ha volgut treure una lectura positiva d’aquest manca de llocs de treball per part dels empresaris, “sí, perquè molts d’ells ja contracten directament a les persones que ho havien fet altres anys, llavors no necessiten passar pel procés de selecció de personal”.