SARFA reforça les comunicacions a les comarques gironines

Ricard Font -tercer per la dreta- durant la presentació d'aquest matí

Dels 6 autobusos que avui s’incorporen al servei, 5 vehicles operaran en les principals línies que uneixen l’Alt i el Baix Empordà amb Barcelona i l’aeroport del Prat i l’altre vehicle farà una ruta al Gironès adaptada per a persones amb mobilitat reduïda

Ricard Font -tercer per la dreta- durant la presentació d’aquest matí

El director general de Transports i Mobilitat, Ricard Font, i el president de Moventis, Miquel Martí, han presentat avui els 6 nous autobusos que s’incorporen a la flota de SARFA amb l’objectiu de millorar les connexions en transport públic entre les comarques gironines, les principals destinacions turístiques de la Costa Brava i la ciutat de Barcelona.

Per al director general, la mesura “respon a la voluntat d’ajustar l’oferta de serveis de transport públic a les necessitats dels viatgers i millorar la qualitat del servei ofert, tenint en compte el paper protagonista i vertebrador de l’autobús a les comarques de la Costa Brava”.

El president de Moventis, Miquel Martí, ha destacat “l’esforç realitzat per SARFA per fer efectiva la incorporació d’aquests 6 nous autobusos, que sumen una inversió d’1,3 milions d’euros”. Amb 91 anys d’història i 3,5 milions de passatgers transportats l’any 2011, l’empresa segueix creixent i introduint innovació i valor afegit al transport públic de les comarques gironines, fins i tot en un context complex com l’actual.

6 nous autobusos d’última generació

A partir d’avui, 4 nous autobusos s’incorporen a l’itinerari regular que actualment connecta diversos nuclis del Baix Empordà amb Barcelona i l’aeroport del Prat; un altre autobús cobrirà la línia que uneix Cadaqués amb Barcelona i el seu aeroport. Els enllaços directes per carretera amb el principal aeroport de Catalunya s’han generalitzat aquest estiu –l’any 2011 ja es va fer una prova pilot des de Lloret de Mar– amb molt bona acollida per part dels municipis de la Costa brava.

El sisè autobús, completament adaptat per a persones amb mobilitat reduïda severa i espai per a diverses cadires de rodes, es destinarà al transport en serveis concrets dissenyats a mida de l’entitat o administració que els requereix, i que es caracteritza per la preocupació en la cura de detalls i qualitat de l’atenció.

Els 6 nous autobusos han estat carrossats per l’empresa Noge, amb seu a Arbúcies (Girona), i són dels fabricants Mercedes Benz, Man i Scania. Totes les unitats estan equipades amb plataforma per garantir els desplaçaments i l’accés al transport públic de totes les persones amb mobilitat reduïda. Totes les unitats són d’última generació en requisits mediambientals i compleixen amb la normativa EURO V de la Unió Europea, amb sistema de recirculació interna de gasos (AGR) sense additius.

En matèria de seguretat, els autobusos incorporen un sistema contra incendis que detecta la temperatura del motor a través d’uns sensors col·locats a la part posterior de l’autobús i, en cas de temperatures elevades, expulsa un líquid a pressió similar al d’un extintor. A més, el sistema també incorpora tots els components de seguretat de la frenada amb portes obertes, plataforma desplegada, ABS, ASR i control d’estabilitat ESP. Tots els autobusos porten cinturó de 2 punts i càmeres de seguretat per al conductor per a la marxa enrere i per a la segona porta.

Exit mobile version