Els Scargottins viatgen al Tirol tot just quan comencen les desfilades del Carnaval de Roses

En Ferran Prats i Antonio Carranza, dos dels integrants de la colla Scargottins que viatjaran al Tirol

La colla Scargottins cansada de recollir escombraries a Roses se’n va a la regió austríaca del Tirol

Colla Scargottins
En Ferran Prats i Antonio Carranza, dos dels integrants de la colla Scargottins que viatjaran al Tirol

Els membres de la colla Scargottins van anar vestides, totes de escombriaires. El motiu, segon ells (o elles, no tenim massa clar), és que Roses durant el Carnaval s’embruta molt, i per tant, es necessita un destacament de neteja especial per aquest dies.
Sembla ser que no van aconseguir el seu propòsit, ja que no els hi van renovar el contracte, així que tot aquest any passat, en lloc de recollir escombraries van estar durant tot l’any passat fregant escales i algun que altre domicili particular…

Però, els Scargottins continuen pensant que Roses durant el Carnaval s’embruta a base de bé, per la qual cosa, totes netes i polides elles, han decidit marxar. Sí, se’n van al Tirol durant quatre dies. Feia temps que volien anar a aquesta regió d’Austria i “ho farem vestides de tiroleses”, ha dit Ferran Prats, el que sembla ser que ha reservat els bitllets per viatjar. Unes tiroleses una mica estranyes “perquè en lloc d’anar amb faldilla, ho farem amb pantalons curts, per això sí, anirem depilades”, va matisar Prats.

I per viatjar ho faran en un vehicle d’uns 8 o 9 metres de llargada que “el decorarem com si fos una casa típica del Tirol amb el seu jardí”.
I com per sufragar les despeses del viatge al Tirol no van voler recollir les escombraries de les barraques de la Festa Major, “necessitàvem descansar”, cada Scargottin, i viatgen 60 pagarà 160 euros, amb els qual tenen pagat el viatge, “la modista per anar guapes i la manutenció de tots els dies”. D’aquests dies i dels que passaran si finalment van, perquè que encara no han decidit, a la part més septentrional d’Àustria, una regió que es diu Empuriabrava. “Ho decidirem sobre la marxa”, va afirmar en Ferran.

L’any passat van ser 120 escombraires, però enguany són la meitat, “perquè volem gaudir del viatge, no estar pendents de si la gent que va amb nosaltres es comporta o deixar de comportar-se”, va dir el cap de colla dels Scargottins. Clar, no es tracta d’anar a un país seriós, net i polit com Àustria, i que la gent no es comporti com es degut.
I per aquest motiu no portaran menors en aquest viatge al Tirol, “no, sinó amb els seus pares no en portarem cap”.

La zona del Port

En Ferran ha sentit a parlar de la zona del Port del Tirol, i quan vam parlar amb ell les autoritats austríaques no volien deixar passar a cap turista per algun que altre altercat que, sembla, es va produir. Una mesura, va dir llavors, que “no em sembla bé, perquè el botellón que es produeix allà es pot estendre per tot Roses, llavors s’ha de buscar una solució”, ha dit. Finalment, es va revocar la decisió i els Scargottins, com tothom, podran entrar.

Avís de la colla Scargottins

Ferran Prats ha volgut anunciardes de aquestes línies a tots els que van reservar bitllet amb la colla Scargottins per viatjar al Tirol, que sortiran el divendres dia 4 febrer, a les 9 del vespre des de l’Avinguda de Rhode de Rodes, entre la rotonda de l’Oficina de Turisme i la de l’Elefant Blau.

En el cas que arribeu més tard de les 21 hores, no us preocupeu, que us esperaran segur, que no hi ha pressa…

Exit mobile version