Mes de paraules

Science Needs You! organitza un debat sobre com la Ciència va influir en l’Art al segle XX

Science Needs You!
Imatge del quadre de "La Guerra de les Galàxies"

Debat en el que hi prendran part la historiadora de l’art Mariona Seguranyes, i el doctor en Física, Marià Baig, i que serà moderat pel periodista Josep Playà

El proper dijous 21 d’octubre a les 19.30 hores les jornades de divulgació científica Science Needs You! organitzen a la Sala Monturiol del Casino Sport Figuerenc un debat sobre com la Ciència va influir en l’Art durant el segle XX.

En concret, es parlarà del protagonista del SNY 2021 Robert Hutchins Goddard, pioner i inventor del coet a propulsió (1926), i com les seves innovacions tècniques van influir sobre els artistes plàstics a la Catalunya de l’època i fins a l’arribada de la primera expedició tripulada a la Lluna el 1969, amb exemples com el cas de l’obra de Fèlez “La Guerra de les Galàxies” del moviment post-surrealista del “Pànic” i la seva exposició al Museu de l’Empordà.

Al debat prendran part Marià Baig; doctor en Física, professor de Física de la UAB, membre de la secció de Ciències de l’Institut d’Estudis Empordanesos i aficionat a la investigació Històrica; i Mariona Seguranyes; doctora en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra i historiadora de l’Art especialitzada en l’art català del segle XX; moderats pel periodista Josep Playà.

El debat es fa emmarcat en l’exposició que es pot veure aquests dies al Museu del Joguet de Catalunya, anomenada “Els somnis com a base del coneixement”, que coorganitzen Museu del Joguet, el Museu de l’Empordà i l’ACDIC-Associació Catalana per a la divulgació científica; la qual es podrà visitar fins al 7 de gener.

‘SNY-Science Needs You!’ (La Ciència us necessita!) és un esdeveniment de divulgació científica promogut per l’Associació Catalana per a la Divulgació Científica (ACDIC) i que compta amb el suport, juntament amb altres institucions, de l’Ajuntament de Figueres, l’Ajuntament de Roquetes, el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona, l’Institut d’Estudis Catalans, la Societat Catalana de Física, l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre, l’Observatori Terres de l’Ebre, El Museu de l’Empordà i  el Museu del Joguet de Catalunya. El seu objectiu principal és presentar la ciència com la gran aventura i repte dels éssers humans, i també com el principal motor de desenvolupament tecnològic, benestar i coneixement. Durant el SNY! es combinen presentacions de científics de primer nivell amb activitats culturals.