A qui se l’acudeix fer Reis del Carnaval de Roses a uns diables, que a sobre són uns Torracastanyes…

Carnaval de Roses 2017
Quatre Torracastanyes que es seran uns diables durant el Carnaval de Roses

La colla Torracastanyes portaran en la seva carrossa a un parell de diables que regnaran durant tot el Carnaval de Roses 2017

Carnaval de Roses 2017
Sis Torracastanyes que es seran uns diables durant el Carnaval de Roses

No sabem com funciona l’elecció del Reis del Carnaval de Roses, però a qui se l’acudeix fer reis de la festa més multitudinària de la Vila a uns diables que a sobre són uns Torracastanyes?
A veure, hi ha gent que va vestida de Pirata, de Vampir o de Catrina (la Dama de la Mort en la celebració de del Dia dels Morts a Mèxic). I potser no són les disfresses més idònies per ser Reis, però no són uns Torracastanyes…

I després estem lluitant per millorar la imatge del Carnaval… Quin imatge hem de millorar si els Reis de Carnaval són uns Torracastanyes, que parlant en plata vol dir, en aquest cas concret, torracollons!

“Perdoneu, quina colla sou vosaltres? “La colla Torracastanyes”Glups!… Coi, què millor nom per a ser Reis de Carnaval, no? Mira, considerem que ha estat la millor elecció, tu. I més, si tenim en compte que enguany celebra 5 anys com a colla desfilant per les passades del Carnaval de Roses, ja que el 2012 va ser l’any de la seva estrena”.

I de què aneu disfressats? “Doncs enguany, com som els Reis de Carnaval hem decidit vestir-nos de diables, ja que és la nostra imatge, el nostre logotip”, ha explicat en Jordi Caner, cap de colla de la Torracastanyes. I així, la carrossa “l’estem fent sobre la marxa, hem posat flames i també, entre d’’altres decoracions, posem una olla gran com les que hi ha a l’infern”, ha assenyalat un altre membre de la colla, en Manolo Garrido, al qual no vam gosar preguntar-li com sap ell que  l’infern hi ha una olla gran… “I a la part de davant hi posem la figura gegant d’un diable”, ha especificat Caner.

La colla Torracastanyes van disposar d’una Barraca per la Festa Major, però “no vam fer gaire diners, perquè ens va tocar a darrera de tot i, la veritat, no es pot dir que guanyéssim molt”, ha explicat el cap de colla.

Tot i això, tots els membres de la colla que van “currar” a la Barraca “no paguem res, que per això treballem durant totes les barraques, i la resta de gent que no ha treballat paga 120 euros, i els nouvinguts 150”, ha afirmat en Jordi.

40 diables sortiran enguany al Carnaval de Roses, la mateixa quantitat de domadors de lleons que van desfilar l’any passat. Uns diables als quals “ens sembla bé que no es pugui beure durant les passades”, i pel que fa al concurs, tot i que la Torracastanyes no opta a cap premi “està bé que es faci per va en benefici del Carnaval”, ha dit el cap de colla.

Pel que respecta al tema de la nau, Jordi Caner ha assegurat “s’ha de buscar una solució ràpida perquè sinó l’any vinent hi haurà moltes colles que no es podran disfressar, però està difícil perquè a Roses no hi ha cap nau, i anar a treballar la carrossa en una nau d’un poble del voltant serà un xic més complicat”.

El millor i el pitjor del Carnaval

Para el cap de colla de la Torracastanyes el millor del Carnaval de Roses “és estar treballant tots junts la carrossa fent una pinya”. I el pitjor “els divendres a la nit que es munta molt d’enrenou al port”.
Enrenous els quals ens han notificicat, les autoritats competents, que els torracullons, perdó, els Torracastanyes no hi tenen res a veure…