Cinema a la Fresca

Se suspèn el Carnaval de Roses 2021

Carnaval de Roses
Els presents a la reunió del Consell del Carnaval de Roses tot just abans de començar

Les colles del Carnaval consensuen amb l’Ajuntament de Roses la suspensió de la festa de disfresses que s’havia de celebrar entre l’11 i el 15 de febrer del 2021 per la pandèmia del coronavirus

Unanimitat. Això és el que hi va haver a la reunió del Consell de Carnaval celebrada de manera urgent ahir a la sala d’actes de l’Ajuntament de Roses.
Tant les colles representades en aquest òrgan que van ser-hi presents, Fins Aquí Hem Arribat, Sant Tornem-hi, Scargottins, Venim de l’Hort, Los Nenucos, Els Amics, Wendys Club, A Corre Cuita, Los Regateros Bai de Feis i Pim Pam Pum, com els representants de l’Ajuntament de Roses, l’alcaldessa Montse Mindan, i el regidor de Cultura i Festes, Èric Ibáñez, van acordar la suspensió del Carnaval de l’any 2021 a causa de la pandèmia del coronavirus.

Una suspensió consensuada amb 7 mesos d’antelació “perquè tot just a finals d’agost moltes colles és quan compren les teles de les disfresses i comencen a treballar en la decoració de les carrosses, i el que no podem fer, ens han dit les mateixes colles, és començar a invertir diners en la disfressa i les carrosses perquè després no es pugui celebrar, per tant tots hem considerat que la suspensió del Carnaval de Roses 2021 és la millor opció”, va afirmar Ibáñez al final de la reunió.

El principal debat d’aquest Consell de Carnaval es va centrar en trobar possibles solucions per poder tirar endavant la festa de disfresses. Una d’elles va ser ajornar el Carnaval, com s’ha fet a Tenerife, al mes de maig, però la sol·licitud dels dies 11 i 15 de febrer ja estan demanats a la Generalitat com a dies de festa local, i al mes de maig no hi ha la possibilitat de tenir els quatre dies festius seguits que dura la festa de disfresses.

Què passa si al gener s’ha acabat la pandèmia?

Davant la suposició que, per exemple, a finals d’aquest any o a inicis del 2021 s’hagi trobat una vacuna i el coronavirus deixi de ser un problema sanitari, tampoc es podria celebrar el Carnaval “perquè amb dos mesos no ens dona temps de decorar la carrossa i preparar-ho tot”, van assenyalar les colles, Opinió ratificada pels representants de l’Ajuntament “perquè aprovem el pressupost del 2021 molt abans d’acabar l’any, i si no hi ha partida destinada pel Carnaval no es pot celebrar, a més que als grups musicals que venen s’han de contractar amb molta antelació per a que vinguin”, va puntualitzar l’alcaldessa.

L’any 2021, doncs, serà el primer cop a la història que Roses no celebrarà el seu Carnaval.