Nadal a Roses

SEC llança una campanya de captació de fons per ajudar les persones damnificades del Marroc i Líbia

Salut Empordà Cooperació
Imatge de la campanya “Les persones damnificades del Marroc i Líbia et necessiten ara, més que mai”

Salut Empordà Cooperació (SEC), ONG creada l’any 2009, recapta diners que  s’entregaran a les ONG que estan treballant sobre el terreny al Marroc i Líbia

Salut Empordà Cooperació (SEC), l’ONG a l’empara de la Fundació Salut Empordà (FSE) ha posat en marxa la campanya de captació de fons “Les persones damnificades del Marroc i Líbia et necessiten ara, més que mai”. La iniciativa té per objectiu recaptar diners per entregar-los a les ONG que estan treballant sobre el terreny al Marroc i Líbia, després del terratrèmol i inundacions que han provocat recentment més de 15.000 morts milers de ferits.

Les donacions econòmiques es poden fer a través d’una pàgina web que el SEC ha creat per a l’ocasió: https://salutemporda.helpbysc.com/sec.Els diners recaptats es faran servir per garantir que les persones damnificades pels desastres naturals que han afectat aquests dos països tinguin accés a aigua potable, aliments i medicaments.

Per a fer una aportació a aquesta campanya de captació de fons només cal disposar d’una targeta bancària i la plataforma permet fer donacions escollint la quantitat desitjada amb un import mínim de 5 euros. En el cas que es necessiti, el donant pot sol·licitar un certificat fiscal a través de la mateixa pàgina web.

Des del 2009

Salut Empordà Cooperació és una ONG creada l’any 2009 i va néixer de la inquietud i sensibilitat en l’àmbit de la cooperació d’un grup de persones treballadores de la FSE, amb l’objectiu de promoure accions i projectes de solidaritat i cooperació per al desenvolupament en l’àmbit de la salut.

En els inicis, l’ONG va engegar tallers de sensibilització en cooperació i formació en salut per a la població immigrant, a més d’organitzar diferents activitats per recollir diners per a les persones afectades pel terratrèmol del 2010 a Haití.

L’any 2014, va posar en marxa tres projectes de caràcter local que encara tenen recorregut. Es tracta de la cessió de material ortopèdic, de l’ajut en la medicació i de la formació, juntament amb Càritas, per a cuidadors no professionals.

Des del 2017, s’estan duent a terme diferents projectes de cooperació en països en vies de desenvolupament. El primer es va realitzar al Sudan del Sud i, tot seguit, les persones voluntàries del SEC van començar a treballar al departament de Sant Louis del Senegal, en una zona propera a la frontera amb Mauritània. La implicació de la població local i de les entitats del territori ha propiciat que, quatre anys després, Salut Empordà Cooperació encara continuï impulsant projectes en aquesta zona, amb l’objectiu de millorar les infraestructures sanitàries, la capacitació dels professionals i l’estat de salut dels habitants.

Des del 2019, s’han adequat i equipat els consultoris de salut de Thillé- Boubacar, Marda i Leboudou Doue, a més d’oferir formació al personal sanitari, com són cursos d’ecografia, esterilització, electrografia bàsica i DEA. També, gràcies a la col·laboració de diferents escoles de l’Alt Empordà, s’ha enviat material escolar i sanitari a l’escola de Marda. Aquest any, el SEC treballa en la construcció d’un equipament de salut al municipi de Nianga Diéry, amb l’objectiu que la població d’aquesta zona del Senegal disposi d’un centre de salut adequat, tal com ja s’ha fet amb el de Thillé Boubacar.