El sector de l’Alimentació i la Pesca de la Generalitat s’interessen pel que es fa a la planta de filetejat de Roses

Planta de filetejat de Roses

Moment de la visita del dirigents de l'Alimentació i la Pesca de la Generalitat a la planta de filetejat de Roses

Dirigents dels sectors de la Pesca i Indústries Agroalimentàries volen conèixer el que es fa a Roses amb el peix per extrapolar-lo a altres llocs

Planta de filetejat de Roses
Moment de la visita que el gerent de Pescadors de Roses, Pere Gotanegra, i el patró major de la Confraria, Antoni Abad, han ofert als dirigents de l’Alimentació i la Pesca de la Generalitat a la planta de filetejat de Roses

El director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Joan Girona, acompanyat de la directora general de Pesca i Afers Marítims, Àngela Seira, i el director dels Serveis Territorials d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Vicenç Estanyol, van visitar ahir la planta de filetejat, propietat en un 49 % de l’empresa Pescadors de Roses, i en un 51% de la Confraria. Una visita realitzada pel patró major, Antoni Abad, i el gerent de Pescadors de Roses, Pere Gotanegra.
El motiu de la visita va ser l’interès que la conselleria d’Agricultura de la Generalitat té per “la recerca de sinergies, i per això estem aquí, perquè a la Confraria de Roses s’està donant un valor al peix que estan traient els pescadors, i ho fan amb la transformació del producte per vendre’l després com a fumet de peix o carpaccio de gambes o de pop, per exemple”, va afirmar Àngela Seira, la qual va destacar que tot el procés que es fa a Roses per donar-li aquest valor afegit al peix “s’ha de traslladar a altres llocs que la direcció general d’Alimentació consideri convenient”.

Tot tres dirigents del sector d’alimentació i pesca van reconèixer que “Catalunya té un producte gourmet que és el que els pescadors ens porten cada dia, i aquí, a la planta de filetejat de Roses, el que es fa és, si no es pot vendre el peix a preu de mercat, adient del moment, és transformar-lo i donar-li un valor afegit”, va remarcar Seira.