Suquet de peix de Rose

Seguiment total de la vaga d’infermeres de l’ICS al CAP de Roses

Vaga de sanitaris al CAP de Roses
El CAP de Roses ha tingut un seguiment de la vaga del 50% del col·lectiu d'infermeres i del 30% del personal d'administració

Avui, 12 de desembre, les infermeres de l’ICS i el personal administratiu ha iniciat una vaga en considerar que el nou conveni de l’Institut Català de la Salut només beneficia els metges

Convocada per cinc sindicats, tots minoritaris,CATAC-CTS, CGT, Intersindical, Som Sanitat i Som Intersindical, el personal sanitari de l’ICS ha iniciat una vaga avui i que s’estendrà, en principi també, demà dimecres.

El motiu és el “menyspreu” que pateixen infermeres, administratius i altres col·lectius sanitaris en considerar que el tercer acord de l’Institut Català de la Salut només beneficia als metges. Conveni que va sersignat a finals del mes passat per tots el sindicat que en tenen representació menys un. UGT, Metges de Catalunya, CCOO i SATSE van donar el vistiplau, mentre que CATAC-CTS no ho va fer i és un dels que han convocat també la manifestació que s’ha portat a terme aquest matí a Barcelona.

I al Centre d’Atenció Primària de Roses la vaga, “en el torn de matí ha tingut un seguiment del 100 %, mentre que del personal administratiu ha estat d’un 50%”, ha afirmat el doctor Enrique De Montiano, adjunt de direcció del CAP. Seguiment de la vaga que ha provocat un perjudici dels ciutadans i ciutadanes de Roses, ja que “només tenim dues infermeres a Urgències fent el serveis mínims, ja que en les consultes dels metges no hi ha cap, i quan un pacient requereix d’una cura el metge la deriva cap a Urgències, per tant els pacients es veuen afectats en quant a les seves necessitats sanitàries”, ha afirmat De Montiano.

Tot i això, el doctor considera que “si el col·lectiu d’infermeres i d’administració s’ha sentit menystinguts per la comparació de la pujada dels sous entre metges i els altres estaments sanitaris estan en el seu dret de fer vaga”.

Cal esmentar que el nou conveni de l’ICS, entre d’altres punts, garanteix un sou de 65.000 euros anuals als metges des del moment que acaben el MIR, mentre que al personal d’infermeria, el nou conveni garanteix un augment de sou de 1.700 euros l’any, a més de complements pels quals treballen per torns per cobrir les 24 hores del dia.