Nadal a Roses

Sempre van disparant al Carnaval de Roses, bales o fletxes, és igual, per això és diuen A Corre Cuita

Carnaval de Roses
Només els falta les fletxes a aquests Robin Hoods de la colla A Corre Cuita

La colla A Corre Cuita del Carnaval de Roses ajudarà als pobres i oprimits amb la col·laboració de Robin Hood

Carnaval de Roses
Només els falta les fletxes a aquests Robin Hoods de la colla A Corre Cuita

No és que siguin bel·licosos per naturalesa, que va, si són bona gent. El que passa és que els agrada disparar, ja siguin amb pistoles, amb arcs o el que sigui. Mira, cadascú té les seves manies, rareses o costums. I la costum que té la colla A Corre Cuita és anant disparant a tort i a dret. L’any passat van anar del Setè de Cavalleria ells, i d’índies elles.
I clar, aquest any, davant el perill que suposava que un tret s’escapés i ferís a un espectador o un altre participant de la desfilada, les autoritats els van retirar les armes. I van haver de canviar de disfressa.

I vés-te tu aquí (se les saben totes els membre d’aquesta colla), que van decidir anar de Robin Hood, per poder continuar disparant, però en aquesta ocasió, amb fletxes, en ajuda dels pobres i oprimits, “ho vam decidir per votació i va guanyar aquesta disfressa”, ha dit una de les components de la colla, la Susanna Laserna.

Clar, ja suposem que tots vau votar aquesta disfressa que porta fletxes… Com deia aquell “Si no hi ha pà (bales), bones són tortes (fletxes)”.

Com s’han constituït aquest any com associació cultural no van tenir barraca l’any passat, questió que tenen previst sol·licitar, per tant les despeses del Carnaval les amortitzen de la següent manera, “paguem 10 euros cadascú del lloguer del local, 50 de la carrossa els adults i 20 euros els petits, i 100 euros de la disfressa que ens fa una modista de Figueres”, ha explicat Laserna.

I com van de Robin Hood la carrossa representarà evidentment “el bosc de Sherwood, on en Robin Hood robava als rics per donar-ho als pobres, i un castell”, ha dit la Susanna, que suposem que és el castell del príncep ‘Juan sin Tierra’, l’opressor del poble.

La colla A Corre Cuita han demanat la subvenció de 250 euros,”que ens aniran molt bé, ja que anem molt justos de diners”, ha dit la Susanna, per afegir que “és molt encertat per part de l’Ajuntament de Roses dividir aquesta subvenció entre totes les colles que tenen carrossa”.

Carnaval de Roses
Tres futurs Robin Hood al castell del príncep opressor

“Encantats” es mostren amb el número de sortida que els va tocar al sorteig, el qual considera la manera més justa de fer-ho. Haurien de tenir prioritat les colles de Roses? Pausa de 5 segons per pensar la resposta… “En part sí, però en part no. Sí perquè són les de casa, vale, però no perquè si estem fent difusió i publicitat per a que vingui gent i quan venen els diem que van últims, estem tancant portes. O sigui que no ho trobo just pels de fora”.

Pel que fa a no beure alcohol durant les passades el sembla “bé, molt bé, el què passa que paguen justos per pecadors, perquè nosaltres tenim una coreografia i per la passada sempre estem ballant”, ha remarcat la Susanna.

L’any passat van ser 124 soldats i indies les que van desfilar pel Carnaval de Roses, una xifra que enguany s’ha reduït a 79 Robin Hoods, “la crisi” especifiquen. Tot això, seran gairebé 80 Robins carregats de fletxes suficients per vetllar pels oprimits de la ciutat de Nottingham-Roses.