Mes de paraules

S’enceta el Carnaval de Roses amb un pregó ni millor ni pitjor que el dels darrers anys, sinó diferent, del Rei Carnestoltes

Carnaval de Roses
Una perruca i molt maquillatge (que no va usar) va haver de comprar aquest rosinc per ser la socorrista Pamela Anderson al Carnaval de Roses

David Gómez, el Rei Carnestoltes del Carnaval de Roses 2015, va ser l’encarregat de fer el pregó de la festa de disfresses d’enguany

Carnaval de Roses 2015
La germana de la socorrista Pamela Anderson va ser al Carnaval de Roses

No hi ha dret. No senyor! No hi ha dret que facin treballar a una socorrista de la platja en plena menstruació, “tinc la regla i no em puc mullar”, es lamentava la noia, maca com ella sola.
En principi no havia de treballar, però la van trucar a darrera hora. No s’ho esperava i va haver de sortir tant corrents de casa que no va tenir de temps de posar-se bé el tampax, ja que li penjava el fil entre les cames.

Li van encomanar a aquesta noia, que s’hi semblava a la seva germana, Pamela Anderson, que acompanyés als participants de la cercavila que donava l’inici al Carnaval per si algú corria perill d’ofegar-se pels carrers de la Vila en la seva marxa cap a l’envelat de la plaça Frederic Rahola.

Un pregó ni millor ni pitjor, diferent

I a l’envelat, com és tradició, es van presentar als assistents als Reis Infantils i adults del Carnaval d’enguany, per seguidament donar la benvinguda al Rei Carnestoltes representat en David Gómez, el qual va inaugurar la festa de disfresses fent lectura del pregó, donant així el relleu a personatges mediàtics que havien vingut expressament a Roses per fer la seva lectura, “va ser un acord amb el que vam arribar amb els caps de colla del Carnaval el fet de suprimir el pregó, ja que no és un tradició de la nostra festa de disfresses com ho és el testament”, va afirmar l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, per remarca que, “a més els pregons que s’havien fet els darrers anys no van agradar a la gent i hem decidit que sigui el Rei Carnestoltes que faci la seva lectura”.

Alguns dels assistents a l’envelat també van ser de l’opinió que “en les darreres edicions el pregó va ser molt fluix, pot ser un element molt xulo si trobes a la persona adequada, però sinó es pot prescindir de que vinguin a fer el pregó”, va assenyalar la Lídia Sagué. Així mateix, Pere Pérez va afirmar que “a mi em sembla bé que l’hagin tret, ja que venia gent que no entenia o comprenia les coses que passen a Roses i no feien molta gràcia, a més, no és una tradició del Carnaval tot i que s’havia fet els darrers anys”.

Carnaval de Roses 2015
El Rei Carnestoltes durant la lectura del pregó

Així, després de rebre de part de l’alcaldessa i el regidor de Festes i Carnaval, Juan M. Fernández, un bitllet gegant de les antigues cent pessetes, la clau de al ciutat i la vara de comandament de Roses per fer-se càrrec de la Vila durant els propers dies de Carnaval, el Rei Carnestoltes va llegir el pregó que tenia preparat per a l’ocasió, en el qual va destacar “que no serà el millor Carnaval del món, per si sé que és el nostre Carnaval i que el sentim i el portem dins nostre. Ha arribat el moment de la gresca, de cantar i ballar, de fer el ximple i el pallasso, de dir mentides i de fer bretolades i fins i tot sexe… La meva dona diu que sí!”, va dir traient els riures del respectable, per continuar dient que “ara és el moment de feu els que ho doni la gana, que ningú us renyarà”… Un gest de reprovació de l’alcaldessa davant aquesta afirmació va fer replicar al Rei Carnestoltes: “Ep!, que ara mano jo!!”

I com mana el Reis Carnestoltes i podem fer els que ens doni la gana aquí acabem la crònica del Dijous Gras del Carnaval de Roses 2015.

Sí, ja sabem que la festa va continuar amb l’actuació de 7Drock, que ho van fer molt bé, per cert, i de la gresca que va portar Joventut Rosinka, i que va durar fins altes hores de la matinada. Ja ho sabem, però es que encara ens hem de fer la disfressa, i, a més tenim el permís del Rei Carnestoltes.

“Visca el Carnaval, Visca Catalunya i Visca el Barça”. Signat: Rei Carnestoltes
[fsg_gallery id=”175″]