Suquet de peix de Rose

S’enceta la Festa Major de Roses en el seu lloc més engrescador, musical i festiu, les Barraques

Festa Major de Roses 2017
Tots els barraquers celebrant amb les autoritats la inaguració de la Festa Major de Roses 2017 i les seves Barraques

La inauguració de la Festa Major de Roses coincideix amb l’obertura del recinte firal de les Barraques

Festa Major de Roses 2017
Tots els barraquers celebrant amb les autoritats la inaguració de la Festa Major de Roses 2017 i les seves Barraques

La Festa Major de Roses es va iniciar ahir, oficialment a les Barraques. Si bé és cert que a la tarda va haver-hi una actuació a la plaça Catalunya per a la mainada, a càrrec de Jordi Tonietti i, posteriorment, una visita guiada a la Ciutadella i, més tard, una representació de l’obra ‘El trampós entrampat’ a càrrec de la Companyia JubiTeatre, tampoc és menys real que són activitats que es desenvolupen en altres moments de l’any, així que el lloc més engrescador, festiu, musical i de companyonia, és a dir les Barraques, van donar el tret de sortida a la Festa Major de Roses 2017.

“Les Barraques és un lloc molt important de la Festa Major, perquè entre les fires, les mateixes barraques i el concerts apleguen moltíssim de públic, tant gent jove com a gent gran, esdevenint un indret singular a tota la comarca i la província”, va dir el regidor de Festes, Francesc Giner, assenyalant que “enguany, per exemple, pel que a la música tenim un cartell de concerts prou atractiu per a que vingui gent no només de Roses, sinó de tota la comarca”, destacant a Aspencat, Celtas Cortos i La Pegatina com els grups cap de cartell que actuaran durant aquest dies a Barraques.

El recinte firal de l’antic càmping Bahia, centre neuràlgic de la música de tot tipus de gènere durant tots els dies de festa, va ser inaugurat, com ve sent tradició, per les autoritats municipals. Així, l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, acompanyada del regidor de Giner, i el regidor de Turisme, Fèlix Llorens, van ser els encarregats d’inaugurar, de manera simbòlica, la Festa Major a l’uníson que les Barraques.

I tot i que l’hora d’obertura és a les 20 hores, ho van fer abans per motius d’agenda de l’alcaldessa, ja que havia de marxar. Per aquest motiu, la tradicional foto de família amb cadascuna de les Barraques es va canviar per fer una amb totes les casetes-bar d’un costat, primer, i una segona amb les d’altra banda.

I així, d’aquesta manera, senzilla, simpàtica, es van oficialitzar la inauguració de la Festa i del recinte firal.

Un recinte firal, que al ser primer dia d’obertura, va esdevenir, possiblement per asseure’s en una de les 12 terrasses per fer una queixalada o fer el toc amb els amics petant la xerrada mentre els músics feien les proves de so per una banda, i les atraccions acollien els seus primer clients, per l’altre, a l’espera dels concerts.

Uns concerts que va inaugurar el duo rosinc Nurake, format per Fèlix Breton i Àlex Moreno, que van oferir el seu repertori de música indie electropop, demostrant bones maneres per tenir només 8 mesos de vida com a formació musical.

I els Nurake van deixar pas a l’escenari a la Banda Neon, un grup que ho toca i ho interpreta tot, des de Ska fins al Heavy Metal passant pel més pur Reggaeton.
Els 5 integrants de la banda, el cantant Sergi Bagó, el guitarra Adrià Bardera, el baixista Santi González, el teclista Rubén Paz i el bateria Biel Geli, dins la seva gira Los chicos también bailan twerk tour2017 van interpretar temes mol coneguts per al públic que hi havia a Barraques, al qual li va agradar la proposta musical que van presentar els de la Banda Neon, que tot i ser joves van deixar clar que saben moure’s, cantar, i tocar bona música amunt d’un escenari.

I a les 3:30 hores de la matinada tots cap a casa. Bé, millor dit, aquesta hora es acabar de fer fressa i soroll al recinte firal, perquè havia de descansar perquè… Els actes de Festa Major continuen avui amb… Millor mireu la programació, que es per tots els gustos i totes les edats!!

[fsg_gallery id=”323″]