S’enceta la fase de construcció dels nous edificis de elBulli, amb la previsió que estiguin acabats a inicis de 2017

elBulli Foundation

Els treballs a la zona exterior de les finques d'elBulli es suspenen temporalment

Un magatzem, una sala d’exposicions i una tercera d’audiovisual i reunions es vol construir als terrenys de l’antic restaurant elBulli

elBulli Fondation
Els treballs en elBulli s’han reprès aquest mes de setembre

Per normativa municipal no es poden fer obres majors al terme municipal de Roses durant els mesos d’estiu, per evitar molèsties als turistes en quant al pas de maquinària pesada. Normativa aplicada, en aquest cas, amb tota lògica, tenint en compte que Cala Montjoi és una platja molt visitada pel turisme. Per aquest motiu, durant juliol i agost, es van aturar les obres d’ampliació de la primera fase de elBulli, que corresponen al 20% del total del projecte ‘elBulliFoundation’.

I la passada setmana, concretament el 14 de setembre, es van reprendre els treballs, que corresponen, després de l’enderrocament d’algunes de les dependències de l’antic restaurant, “a la fase de preparar tot per poder aixecar els nous edificis, un de gairebé 300 metres, un altra de 60-80, i un tercer a la part superior de la finca de 100 metres”, va afirmar el cap d’obres, Lluís Biosca, per concretar que “el més petit serà per encabir un magatzem de maquinària de cuina, el més gran serà destinat a sala d’exposicions i de reunions, i el de dalt serà el de creació, amb una sala audiovisual i també de reunions”.

Biosca va manifestar que “les previsions que tenim són que aquest tres edificis estiguin completament acabats a principis de 2017, tot i que després quedaria fer la urbanització de la finca, els seu exterior i l’enjardinament”.

Si és així, al 2017 quedaria enllestida només la fase del 20 % que s’acolliria a la normativa del Parc Natural del Cap de Creus, a l’espera de si finalment es porta a terme el projecte total de elBulli 1846 que ocuparia una superfície de 4.000 m2, com es va presentar ara fa dos anys al Teatre Municipal de Roses, i que posteriorment va ser paralitzat pel mateix Ferran Adrià per la forta oposició de diferents ecologistes, tot just quan el Parlament estava tramitant una llei a mida per executar-lo.