Roses Cultura

S’enceten els actes de la Festa Major de Roses amb la La Missa Internacional Oikoumene

Festa Major de Roses 2015
El Bisbe Francesc oficiant la Missa internacional Oikumene de la Festa Major de Roses

Una Missa on el Bisbe de Girona va anunciar que el mossèn de Roses, Josep Gispert deixa la parroquia rosinca

Festa Major de Roses 2015
El Bisbe de Girona oficiant la Missa internacional Oikoumene de la Festa Major de Roses

La Missa internacional Oikoumene que es va celebrar ahir a la tarda, per sisè any consecutiu a la plaça de l’Església després de deixar l’explanada del moll pesquer, va encetar els actes lúdics, culturals, religiosos i festius de la Festa Major de Roses 2015. Un celebració religiosa, que va aplegar més de mig miler de feligresos cristians de diverses nacionalitats que passen les vacances a la Costa Brava, i va ser oficiada un any més pel Bisbe de Girona, Francesc Pardo, el qual va anunciar públicament que el  rector de l’església de Santa Maria Roses, Josep Gispert, deixa la parròquia rosinca després de 6 anys.

El mossèn Gispert s’anirà al mes de setembre a Calella de Mar per promulgar la fe de Crist entre els feligresos de la població, mentre que el rector d’aquella parròquia vindrà a Roses a establir-se com a nou rector de l’església de Santa Maria.

Missa Oikoumene

Oikoumene és una paraula grega llatinitzada que etimològicament vol dir mundial. Aquesta missa internacional va néixer de la iniciativa d’uns turistes francesos, ara fa poc més de 20 anys i és oficiada en 6 idiomes.

Quan es celebrava al moll dels pescadors reunia prop de 2.000 feligresos, una quantitat que ha minvat significativament, ja que l’emplaçament de la plaça de l’església no es tan ampli com el port.

Els fidels assistents a l’ofici solemne, rosincs, altempordanesos i estiuejants provinents de diferents països, van participar en les lectures i en la processó d’ofrenes que es va portar a terme durant la celebració.