“Ser un país unit és el principal repte de Catalunya com estat independent”

Ajuntament de Roses
El catedràtic Norbert Nilbeny durant la seva ponència a Roses

El catedràtic Norbert Nilbeny va impartir una xerrada dins el cicle de conferencies ‘Propostes de país per a un nou temps’

Ajuntament de Roses
El catedràtic Norbert Nilbeny durant la seva ponència a Roses

El catedràtic d’Etica per la Universitat de Barcelona Norbert Bilbeny va visitar Roses, divendres passat, per fer una una anàlisi de la situació actual a Catalunya, de “la seva pespectiva en ocasió del procés que s’ha engegat per decidir el nostre futur polític  en relació a l’estat espanyol”, va assenyalar Bilbeny abans de posar-se davant l’auditori que va assistir al vestíbul del Teatre Municipal de Roses.

El professor i també filòsof, presentat pel primer tinent d’alcalde, Carles Pàramo, va remarcar, a l’igual que els ponents anteriors d’aquest cicle de conferències ‘Propostes de país per a un nou temps’ al voltant de la independència de Cataluny,a que aquest “és un procés és imparable”, afegint que “la consulta s’acabarà  fent d’una manera o altre i serà legal, però ja veurem si amb el suport o no de l’estat espanyol”.

Pel que fa al reptes que haurà d’afrontar Catalunya com a país, el catedràtic va ser taxatiu, “ser un país unit, perquè conats de divisió es donaran d’alguna forma, veus disconformes davant de la nova realitat, n’hi hauran, i aquest és el principal repte de Catalunya, com a país, que respecti les opinions de tothom, que respecti el vot de la gent tot i les seves diferències, perquè és el valor d’un país, el respecte a l’altre”.

Una bona iniciativa amb escassa resposta per part dels rosincs

Ajuntament de Roses
Norbert Nilbeny i Carles Pàramo en un moment de la conferència

Aquesta conferència impartida pel catedràtic, filòsof, investigador i professor Norbert N Nilbeny es va emmarcar dins el cicle organitzat aquesta tardor per l’Ajuntament de Roses, dividit en dos blocs temàtics: ‘Roses, un poble amb molta història’ i ‘Propostes de país per a un nou temps’.
Una iniciativa engegada pel consistori rosinc per tal d’augmentar l’oferta lúdic-cultural al voltant, primer, de la història de la Vila rosinca, i, segon, per tenir coneixement, saber quina realitat, social, política i econòmica ens trobarem si Catalunya esdevé un nou estat de la Unió Europea.
Unes xerrades que ha comptat i comptarà amb persones erudites en la matèria. Unes ponències que es fan en un marc adient per desenvolupar-les, la sala auditori del Teatre de Roses.
Unes conferències, però, en el que els rosincs demostren una manca d’interès per assistir-hi.. La xerrada de divendres no es va arribar a la vintena de persones que van assistir com a públic.