Sergio Dalma canta els èxits de la cançó italiana a la Ciutadella de Roses dins el Festival Sons del Món

Festival Sons del Món
Sergio Dalma va fer reviure a Sons del Món els èxits de la canço italiana

El cantant de Sabadell, Sergio Dalma, va presentar en el penúltim concert del Festival Sons del Món a la Ciutadella de Roses, el seu disc ‘Via Dalma III’, un homenatge als èxits de la canço italiana

Festival Sons del Món
Sergio Dalma va fer reviure a Sons del Món els èxits de la canço italiana

De gairebé dues hores de cançons, la majoria versions d’èxits de la cançó italiana, però també propis,  com ‘Bailar pegados’ o ‘Galilea’, i tots inclosos en el seu disc ‘Via Dalma III, va consistir el concert que va oferir Sergio Dalma ahir a la nit a la Ciutadella de Roses dins el Festival Sons del Món.

Després de les dues primeres cançons, el cantant es va dirigir al respectableper afirmar que “avui és una nit especial, perquè això, per a un músic com jo i tota aquesta banda -assenyalant als músics que l’acompanyaven-, d’associar la música i el vi és collonut, perquè jo no surto cantar si no em prenc dos copes de vi abans”. El que va provocar les rialles de la gent. Per tot seguit donar les “gràcies per associar una cosa tant important com és la música amb un altre que també ho és, els vins de l’Empordà, els quals tenen ressò, cada vegada més, arreu del món, i gracies per convidar-nos a formar part d’aquest festival”.

El cantant de Sabadell fa ver referència a la immediatesa en la que passa tot avui dia gràcies a les noves tecnologies, “tot és molt ràpid i instantani, però aquesta nit intentarem, ja que heu pagat l’entrada, que no passi ràpid”. I com la majoria del públic estava composat la majoria per dones admiradores de la persona i l’artista a parts iguals, Sergio Dalma va afegir “ja sé que els homes diran, ostres m’han convençut epr anar i ara el farà més llarg el concert”.

Va ser una picada d’ullet a tots homes i dones per dir que “ens ho passarem molt bé”. I tot seguit se’n va anar cap a una ràdio que hi havia a l’escenari, i a través de la qual va mostrar al públic de què tractaria el concert, “fer un petit homenatge a aquella ràdio que ens va acompanyar a la nostra generació”.

I és que Via Dalma III hi ha incloses 12 cançons d’artistes tan dispars com Lucio Dalla, Domenico Modugno, Drupi, Toto Cutugno, Matia Basar, Antonello Venditti, Ricchi i Poveri, Gianni Bella, Pi Donaggio o Nicola di Bari.
Unes cançons que molts d’elles van fer aixecar al públic dels seus seients, ja que va ser un espectacle que el respectable va gaudir assegut en 1.800 cadires numerades, i que en la veu tan personal de Sergio Dalma van ser com descobrir aquells èxits pels quals no passa mai el temps.

Van ser gairebé dues hores de concert que no se’n va llargues a ningú, ni a homes ni a dones.

I aquest nit Gloria Gaynor, una Gloria Gaynor una de les dives de la música disco dels ’70 i ’80 oferirà l’últim concert de Sons del Món a la Ciutadella d’aquest 2018.