Sessió de presentació de la candidatura de la Costa Brava com a Reserva de la Biosfera de la UNESCO

Vila de Roses
Moment de la presentació a Ca l'Anita de la candidatura de la Costa Brava com a Reserva de la Biosfera de la UNESCO

En el moment actual, la candidatura de la Costa Brava com a Reserva de la Biosfera de la UNESCO es troba en la fase d’inici del procés participatiu i de redacció del Pla d’Acció

Vila de Roses
Moment de la presentació a Ca l’Anita de la candidatura de la Costa Brava com a Reserva de la Biosfera de la UNESCO

Aquest matí té lloc al centre cultural Ca l’Anita de Roses, la sessió de presentació de la candidatura de la Costa Brava com a Reserva de la Biosfera de la UNESCO.

Una candidatura a la qual l’Ajuntament de Roses va aprovar donant-li el seu suport el ple ordinari del passat mes de juliol. En l’actualitat, el procés es troba en la seva fase de presentació del projecte al territori, que avui es materialitza a Roses amb l’organització d’una sessió informativa.

L’objectiu dels espais declarats com a Reserves de la Biosfera és el de conciliar el progrés de la  humanitat, l’ús dels recursos naturals i la  conservació de la biodiversitat en el marc  del concepte de desenvolupament  sostenible. Els espais que se seleccionen corresponent a llocs geogràfics singulars pel seu model de desenvolupament i que són alhora espais  representatius dels diferents hàbitats del  planeta.

Les reserves de biosfera han de contribuir per tant, a la conservació dels paisatges, els ecosistemes,  les espècies i la variació genètica, així com fomentar un desenvolupament econòmic i humà  sostenible des dels punts de vista sociocultural i ecològic.

La sessió participativa que té lloc avui a Roses s’ha iniciat amb l’explicació de la proposta de gestió de la candidatura, quines són les cartes de suport rebudes fins al moment i quines mesures i accions implementaran els eixos temàtics i les línies estratègiques de la Costa Brava en relació als objectius per a un desenvolupament sostenible i les funcions de la Reserva de la Biosfera.