Setze colles sardanistes participen a Roses al campionat de sardanes de les comarques gironines

Temporada de sardanes a Roses

S’inicia la temporada de sardanes a Roses

La plaça Catalunya es va emplenar de colles sardanistes per participar

Sardanes a Roses
Roses va acollir dissabte el campionat de colles sardanistes de les comarques gironines

Dissabte es va celebrar a la plaça Catalunya de Roses el campionat de Colles Sardanistes de le comarques gironines, organitzat per  la Colla Sardanista de Girona, l’Associació La Rotllana de Roses i l’Ajuntament de la Vila amb la participació 17 colles que van ballar sota la música de la Cobla Principal d’Olot.

La sardana, un element típic, tradicional i característic de la cultura catalana va ser la protagonista en el penúltim dia de la festa major de Roses amb el celebració d’un concurs de sardanes, portat a terme a la plaça de Catalunya, en el que van prendre part un total de 17 colles d’arreu les comarques gironines.

I els guanyadors de les diferents categories del concurs van ser els Bellugets de Figueres a l’Aleví, quedant en segon lloc Tren Pinxo de Banyoles.
A la categoria Infantil la colla la Mediterrània Jove de Figueres va ser la guanyadora, situant-se per darrera i en aquest ordre les colles de la Mainada Flor de fajol d’Olot i Nins de Banyoles.
En edat Juvenil no es va celebrar el concurs pròpiament dit, ja que com només havia una colla, la Estel de les Gavarres de Cassà de la Selva, es va donar com a guanyadora.

Pel que fa als Grans, la colla Mans amigues de Cassà de la Selva, va quedar en primer lloc per davant de Continuïtat, de Torroella de Montgrí i Celístia, també de Cassà de la Selva.

I en Veterans els guanyadors van ser els balladors de la colla Aires Gironins de Girona, seguits de la colla l’Albera dansa de Vallongue de Monts, municipi de la Catalunya Nord, la colla Torroella de Torroella de Montgrí, la colla Trenc de l’Alba de Girona i la Cireres de Ceret..
I la Sardana Revessa va ser resolta per la colla Aires Gironins, de Girona i la Mans Amigues, de Cassà de la Selva.

Les colles Alevins Bellugets i Tren Pinxo i les Infantils Nins, Mediterrània Jove, i Flor de Fajol van treure, per aquest ordre, la millor puntuació en la Galop de Fantasia.

Tot seguit, les colles van ballar unes sardanes de lluïment per cloure el concurs amb la sardana de germanor.