Si ets víctima de violència masclista, no ho dubtis, truca al 900 900 120

Violència masclista

L’Ajuntament de Roses engega una campanya de divulgació de la línia 900 900 120 contra la violència masclista

Violència masclistaAhir es va celebrar el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, i ahir l’Ajuntament de Roses va posar en marxa , en col·laboració amb l’Institut Català de les Dones, la campanya de divulgació de la Línia d’atenció a les dones en situació de violència masclista. Un servei de la Generalitat amb el número de telèfon 900 900 120 “destinat a tota la gent que necessiti ajuda com a conseqüència que estigui patint qualsevol tipus de violència masclista, però també a la gent que pugui ser coneixedora, com familiars i veïns, que algú està sent víctima de violència de gènere”, va explicar el regidor de Benestar Social de Roses, Marc Danès.

Aquesta línia telefònica és un primer recurs on les dones poden trucar de forma anònima, expressar la situació viscuda, i se’ls ofereix una derivació el més acompanyada possible als serveis de la Xarxa d’intervenció integral contra la violència masclista. El servei dóna accés directe a un equip de professionals de l’advocacia, la psicologia, el treball social i la medicina. En les situacions més extremes també realitza el contacte amb els serveis d’emergències policials i de salut.

La campanya de difusió que té previst l’Ajuntament de Roses “es realitzarà per tot el poble, amb la col·laboració de Roses Comerç i l’Estació Nàutica per donar la màxima difusió a traves dels comerços”, va assenyalar Danès.

El telèfon 900 900 120 que l’Institut Català de les Dones, del Departament de Benestar Social i Família, posa a disposició de les dones en situació de violència masclista, i de les persones del seu entorn, va atendre l’any 2013 un total de 9.050 trucades. L’atenció és gratuïta i confidencial, s’ofereix tots els dies de l’any i durant les 24 hores del dia i facilita la comunicació en un total de 124 llengües.

L’any passat les trucades van ser en un 92% de casos per violència psicològica, un 35% per violència física, el 7% per violència econòmica i el 2% per violència sexual. En un 22% de les ocasions les trucades són realitzades per un familiar o una persona propera: el 32% són amistats, el 27% progenitors, el 14% són germans o germanes i el 9% els propis fills o filles.

L’Institut Català de les Dones i els municipis col•laboren en la divulgació del servei 900900120 a través d’un acord amb l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC). Per altra banda, també s’han adherit a la iniciativa les següents empreses i organismes del sector privat: PIMEC (patronal que representa les micro, petites i mitjanes empreses i els autònoms de Catalunya), Caprabo, Carrefour, Bonpreu, Àrea de Guissona, Consum, El Corte Inglés, Supermercats Llobet, la Federació Catalana de Locals d’Oci Nocturns i el Consell d’Empreses Distribuïdores d’Alimentació de Catalunya.