Fira de la Rosa de Roses

Sí, feia fred a la desfilada de divendres al carnaval de Roses, i què?

Carnaval de Roses
Carnaval de Roses 2013 / Foto: arxiu

desfilada_divendresDesafiant el fred i la tramunatana, al voltant de 5.000 persones, distribuïts en una setantena de carrosses, es van donar cita a les portes de la Ciutadella, per participar a la desfilada de divendres a la nit d’un dels Carnestoltes més mediàtics i multitudinaris de les comarques gironines, el carnaval de Roses.

I al voltant de l’hora marcada per a l’inici  de la passada, a les 21:30 hores, el regidor de Festes i Carnaval, Juan M. Fernández, vestit de cosac rus, disfressa escollida enguany pe la seva colla, va començar el desfilada de les colles amb els seus carruatges engalanats plens de gent disfressada.

La comitiva humana de ball i música va recórrer l’avinguda de Rhode fins al port esportiu enmig del fred que va predominar en finalitzar el diumenge.

Les baixes temperatures amb el vent, que per moments, sortosament, afluixava va provocar que no s’ocupessin totes les cadires, que l’Ajuntament de Roses  distribueix al llarg de l’avinguda per tal que els espectadors puguin veure des de primera fila amb comoditat la rua de les colles de carnaval de Roses.

Enguany, i per segon any, el consistori rosinc va instal·lar una plataforma alçada a la plaça Catalunya, degudament senyalitzada i habilitada amb una rampa d’accés, que va facilitar una òptima visibilitat a les persones amb mobilitat reduïda. L’Ajuntament va voler garantir d’aquesta manera que tothom pogués veure i  gaudir de la festa  de la festa de disfresses en les millors condicions.

Un cop les carrosses arribaven al final de la passada molts del participants de la setantena de colles es retivaren a descansar per continuar amb forçes per les passades d’avui dissabte, demà diumenge i la darrera de diluns. Però la majoria, com no pot ser d’altre manera en la gran festa de disfresses de Roses, es  va dirigir a l’envelat de la plaça Frederic Rahola per continuar amb la gresca, però aquest cop ja en un lloc ben resguardats de la fred, fins les primeres llums del nou dia.

[fsg_gallery id=”15″]