Fira de la Rosa de Roses

Si l’any passat en Ferdy se’n va anar a Sevilla en favor de la Fundació Roses contra el Càncer, enguany anirà a Santiago de Compostela

De Roses a Santiago de Compostela en bicicleta
Juan M. Fernández, Ferdy, preparat per iniciar el seu segon viatge solidari a favor de la Fundació Roses contra el Càncer

Juan M. Fernández, Ferdy, torna a sortir a fer un viatge solidari amb la seva bicicleta, enguany travessant la península d’est a oest

De Roses a Santiago de Compostela
Juan M. Fernández, Ferdy, preparat per iniciar el seu segon viatge solidari a favor de la Fundació Roses contra el Càncer

Cadascú és solidari a la seva manera. I Juan M. Fernández, regidor d’Esports i Infraestructures de l’Ajuntament de Roses, conegut per tothom com a en Ferdy, té la seva forma particular. Anar en bicicleta. La bici és la gran passió. I pedala a base de bé, tot i que veient-lo ningú ho diria, perquè la seva morfologia no és que sigui, precisament, d’un corredor ciclista. Tot i això, pocs ciutadans de a peu, tenen la seva capacitat per al sofriment damunt dues rodes.

I per a mostra un botó: l’any 2014 es va anar de Roses a Beas de Segura pedalant. Perquè? Doncs per agrair a Sant Marcos l’haver sortir d’un problema greu de salut que va patir l’any anterior.

I l’any passat va decidir anar un xic més enllà: fer la ruta en bicicleta de Roses a Sevilla, concretament a la Basílica de la Verge Macarena, en 8 etapes. I ja que anava, va decidir convertir el seu repte en un esdeveniment solidari. Aniria pedalant en favor de la Fundació Roses contra el Càncer, i per aquest motiu va implicar a empreses i particulars de la Vila per a que donessin 2 euros per km recorregut.

El regidor d’Esports va fer més de 1.300 quilòmetres viatjant cap al sud. Va partir molta calor, dies de pluja, de vent i, sobretot, ports de muntanya que li va costar molt pujar a causa del carret ple d’estris que arrossegava amb la seva bicicleta. Però ho va fer, ho va aconseguir.

Va ser tot un èxit. En Ferdy va aconseguir arribar a la Basílica de Sevilla, en Juan M. Fernández va assolir que els ciutadans i una cinquantena d’empreses de Roses aportessin més de 6.000 euros per a la Fundació Roses contra el Càncer.

De Roses a Santiago de Compostela en bicicleta en 10 dies passant per Montserrat i el Pilar

I enguany, concretament, el proper 10 març, en Ferdy, té previst iniciar un altre viatge solidari, “sí, la Fundació Roses contra el Càncer se’n va cap al nord, ja que aniré a Santiago de Compostela, tot i que no serà, ni molt menys, el camí de Santiago, ja que vull passar per Montserrat a veure la ‘Moreneta’, després per Saragossa a veure la Verge del Pilar, passar pels Pics d’Europa i pujar al llacs de Covadonga”, ha manifestat Juan M. Fernández, que vol arribar al seu destí, Santiago de Compostela deu dies després, el 20 de març.

Un viatge, com Ferdy ha desvetllat dient que la Fundació de Roses se’n va cap al nord, que farà a benefici d’aquesta entitat oncològica de Roses, “sí, perquè és molt necessària, tota la tasca, totes les activitats i ajudes que porta a terme envers els malalts i familiars, i perquè pugui portar a terme aquest ajuda necessita una injecció econòmica, i jo vull donar aquesta injecció per a que continuïn fent la seva feina, que considero que la fan molt bé” .

A favor econòmicament de la Fundació, però amb el cor pels seus amics

Aquest viatge té un objectiu molt clar, que és aportar, com diu en Ferdy “una injecció econòmica” a la Fundació Roses contra el Càncer, però moralament, sentimentalment, Juan M. Fernández també farà aquest viatge per dos amics, en concret  “un que va tenir un problema de salut i li falta una miqueta per estar bé del tot, i un segon que està travessant una malaltia oncològica, i em vull portar-me una peça de roba de cadascun de’ells per presentar-les a la Verge de Montserrat, a la del Pilar o a Santiago de Compostela”.

A l’igual que l’any passat el regidor d’Esports portarà un carret que arrossegarà amb la bicicleta i en el que portarà roba i estris de primera necessitat. Un carret que actualment “es troba a Publimas per treure el mapa de l’any passat de Roses a Sevilla i el canviïn pel de Roses a Santiago de Compostela”.

Preparació

La preparació que ha portat a terme en Ferdy per afrontar un repte d’aquestes característiques no ha estat gens especial, ja que“és la de sempre, tot i que he de reconèixer que vaig millor preparat que l’any passat perquè he fet molts de quilòmetres en els darrers mesos degut a que tinc previst a l’estiu participar en una prova que és un xic durilla”, ha manifestat el regidor d’Esports de Roses, el qual, tot i que no ha nomenat aquesta prova “un xic durilla”, és tracta de la Transpyr 2016.

Venda de quilòmetres

Per implicar a la societat rosinca en aquesta causa solidària en Ferdy vendrà quilòmetres, “és una manera de fer participar a la gent aportant un donatiu, l’any passat vaig dir que aportaria 2 euros per quilòmetre recorregut, doncs, la gent pot fer igual, aportar el que vulguin per quilòmetre”.

Els interessats en participar en aquest viatge solidari de Roses a Santiago de Compostela en bicicleta poden fer efectiu el seu donatiu a la seu de la Fundació Roses contra el Càncer, al carrer Pescadors, al carrer Pescadors, 13, o bé a la Drogueria Ferdy, ubicada a la Gran Via Pau Casals, 167.

1.600 quilòmetres en 10 etapes

Juan M. Fernández ha calculat que en total seran uns 1.600 quilòmetres els que farà de Roses a Santiago de Compostela, distribuïts en 10 etapes, on en la més curta serà de 91 quilòmetres i la més llarga de 175 km. Cal assenyalar que els quilòmetres que surten en cada etapa (a sota) són aproximats, ja que en Ferdy va agafar la ruta a peu per google maps “per assegurar-me que es pot circular amb la bici, i evitar les autovies”.

  • 1ª Etapa: Roses-Sabadell – 158 km
  • 2ª Etapa: Sabadell – Lleida – 140 km
  • 3ª Etapa: Lleida – Saragossa – 142 km
  • 4ª Etapa: Saragossa –Logronyo – 175 km
  • 5ª Etapa: Logronyo – Polientes (Burgos) – 146 km
  • 6ª Etapa: Polientes – Torrelavega (Cantabria) – 99,1 km
  • 7ª Etapa: Torrelavega – Cangas de Onís (Asturias) – 111 km
  • 8ª Etapa: Cangas de Onís – Luarca (Asturias) – 154 km
  • 9ª Etapa: Luarca – Mondoñedo (Galícia) – 91,2 km
  • 10ª Etapa: Mondoñedo – Santiago de Compostela – 131 km