Si les colles del Carnaval de Roses no fan Barraques no hauran de rendir comptes a Hisenda

Carnaval de Roses 2015

Un moment de la reunió entre l'Ajuntament de Roses i les colles de Carnaval

Presentant el model 484 d’Hisenda si no fan Barraques no els suposarà cap enrenou fiscal amb Hisenda

Carnaval de Roses 2015
Un moment de la reunió entre representants de  l’Ajuntament de Roses i de les colles de Carnaval

Arran de la conferència que es va portar a terme el passat 18 de març al Teatre Municipal de Roses sobre la Reforma Fiscal aprovada per l’Estat i que afecta a totes les associacions i entitats sense ànim de lucre ahir es va portar a terme una reunió entre l’Ajuntament i representants de les colles de carnaval que estan constituïdes com associació cultural.

Molts dels presents es van presentar a la reunió amb l’idea de desfer la seva associació, però, recordem que un dels punts que es van tractar a la conferència del teatre va ser la de dissoldre l’entitat, especificant el ponent, Ferran Ruiz, gerent de l’Assessoria Centre Gestió i president de la Fundació Esplai Girona, que no era questió tan senzilla. Per aquest motiu el tècnic de Festes, Jordi Sastre, va repartir ahir uns documents on s’especifica els passos a seguir per dissoldre l’entitat, acompanyat de la sol·licitud i certificat de la dissolució, així com el telèfon del departament de Justícia a Girona per poder trucar en cas de dubte.

Model 484 d’Hisenda

No pintava bé pel representants de la colla continuar sent associació, fins que es va nombrar el model 484 d’Hisenda. Un document que si les entitats sense ànim no fan cap activitat econòmica només l’han d’omplir i presentar-ho, “una diligència que si la fa un gestor et pot cobrar entre 30 i 40 euros” es va dir.

Així, que els caps de colla al final de la reunió no veien tot tan negre, i si alguns a l’entrar estaven decidits a dissoldre l’associació cultural després eren d’una altre parer “com l’any vinent no farem barraques de moment no la dissoldrem, l’any que ens toqui ja en parlarem”, va ser la afirmació més sentida entre els representants de les colles Scargottins, Kensbusquin, Tarary, Ens falta Temps, Bruel i Els Nens Plegats.