Suquet de peix de Rose

Si no guanyen cap primer premi al Carnaval de Roses d’enguany llençaran la seva carrossa a la foguera

Carnaval de Roses 2023
Alguns integrants de la colla Sant Tornem-hi amb la Laura, que s'ha hagut d'aprimar per a que li càpiga la disfressa

La colla Sant Tornem-hi anirà al Carnaval de la Nit de Sant Joan per no tenir problemes a l’hora de calar-li foc a la seva carrossa… I al que es posi per davant

Cansats de quedar-se, any rere any, a les portes d’aconseguir el primer premi del concurs de carrossa, disfressa i coreografia, la colla Sant Tornem-hi es vol deixar de tonteries. I l’incendi de la nau de les carrosses els hi va donar la idea de la disfressa d’enguany, aniran disfressats de la Nit de Sant Joan, així la carrossa, evidentment l’ha convertit en una foguera de Sant Joan, i com el jurat no doni el veredicte que els i les integrants d’aquesta colla volen, agafaran un llumí i li calaran foc. Punto pelota.

Tot i que per suavitzar l’assumpte, el cap de colla, en Miguel Muñoz, ha afirmat que és una disfressa que “ja feia molt de temps que teníem pensat, en ser la revetlla de Sant Joan una nit de molta llum i color”, per matissar tot seguit que “no va ser una disfressa que vam pensar portar després de no tenir focs artificials a Roses la Nit de Sant Joan”.
Sigui com sigui, per confeccionar aquesta disfressa que portarà la colla Sant Tornem-hi ha hagut de contractar a l’empresa L.C. especialitzada en espectacles pirotècnics, de fet va ser l’encarregada dels efectes especials de Star Wars, la qual ha convertit cada disfressa en això, en tot un espectacle que, resumit, es podria dir que ha creat un gran petard.

I com ja hem dit, la carrossa serà una foguera “perquè ja que anem de la Nit de Sant Joan volem representar una de les icones més emblemàtiques d’aquesta nit, que és la foguera de Sant Joan”, ha explicat la Laura Càmara, que no sabem si és cap de colla o no, però tota l’estona estava dient: “jo vull parlar, jo vull parlar”, i llavors li vam deixar parlar… Però, compte, que no parlava no per culpa nostra, sinó perquè en Miguel li deia: “el cap de colla soc jo, i parlo jo!”, però finalment, van arribar a una entesa i van parlar tots dos. És a dir, a la colla Sant Tornem-hi hi ha igualtat i paritat, ea!

Aquesta colla també va ser víctima del foc de la nau, per tant, es van haver de comprar un remolc nou, el qual l’han deixat com el vell, no de cremat, sinó pel que fa a l’estructura, “sí, la carrossa que teníem ja ens anava bé com era, i per això l’hem fet amb la mateixa estructura que tenia l’altra”, ha explicat Muñoz.

I en la mateixa estructura de la carrossa de la colla Sant Tornem-hi aniran disfressats de la Nit de Sant Joan “42 adults i 19 infants, si fa o no fa la mateixa quantitat que anys anteriors”, ha assenyalat la Laura, per tot seguit apuntar en Miguel que “potser hi ha algun nen més perquè en aquesta colla no paren de reproduir-se”.

El total dels 61 integrants de la Colla ha pagat de quota “de 150 euros, més 60 de modista”, ha dit la Laura. Uns diners amb els quals els hi dona dret a donar un petardassu durant el Carnaval d’enguany.

Només desitgem que no es produeixi una errada en el mecanisme de la disfressa, perquè l’Avinguda de Rhode es podria convertir en una gran foguera de Sant Joan.