Si no has fet cap regal de Reis dissabte pots fer el millor, donar sang a Roses

Donació de sang a Roses

El Teatre Municipal de Roses acollirà dissabte, i durant tot el dia, la primera donació de sang de 2016

Donació de sang a RosesEl Banc de Sang i Teixits, BST, de Girona i l’Associació de Donants de Sang de la província organitzen, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Roses la que serà la primera donació de sang a la Vila d’aquest nou any 2016. Una oportunitat fer el millor regal: donar sang.

Una donació que es portarà terme aquest proper dissabte, 9 de gener, de 10 a 14 hores i de 16:30 a 20:30 hores, al vestíbul i la sala dels Miralls del Teatre Municipal de Roses.

L’Associació de Donants de Sang té com a objectiu promocionar la donació de sang i plasma a les comarques gironines d’una manera totalment altruista, fins arribar a l’autosuficiència en la sang i derivats de la mateixa. Per poder complir aquest objectiu, és fonamental que tota la societat se solidaritzi i prengui consciència amb la realitat de què la sang escasseja i que són moltes vides les que a diari depenen d’una transfusió a temps.

Per què cal donar-hi sang?

La donació de sang és un acte solidari i de participació ciutadana que beneficia el conjunt de la societat.

Per a tu tan sols és un moment, per a molts malalts pot suposar la vida

La donació de sang és un acte senzill, segur, gens dolorós, i assistit per professionals especialitzats en tot moment. Per a tu, no comporta cap risc, però, en canvi, per a malalts de tot el territori, pot suposar avançar en el seu procés de curació.

Les donacions altruistes, l’única font d’obtenció

Malgrat els avenços mèdics i tecnològics, ara per ara, la sang no es pot fabricar i tan sols es pot obtenir de les donacions altruistes de les persones.

Cada donació pot ajudar fins a tres malalts diferents

Com que de cada donació de sang s’obtenen tres components sanguinis diferents amb aplicacions pròpies, podem afirmar que podem ajudar fins a tres malalts diferents.

La sang i els seus components tenen una vida limitada

Els concentrats d’hematies es conserven 42 dies

El plasma es conserva 1 any

Les plaquetes es conserven 5 dies

L’ús és diari: cada 3 segons, algú necesita sang a Catalunya

La necessitat de sang és constant i, per tant, també ho han de ser les nostres donacions. Cada dia, tots els hospitals i clíniques de Catalunya necessiten sang o components sanguinis per atendre els seus malalts, ja que la majoria d’intervencions quirúrgiques i molts dels tractaments mèdics requereixen transfusions.

La donació, un acte quotidià

La donació no ha d’estar lligada a situacions de tragèdia o d’emergència sinó que ha de ser un acte quotidià i habitual a les nostres vides. Només donant sang amb regularitat, disposarem sempre de sang suficient i segura en estoc.

Recordem que els homes poden donar fins a 4 vegades a l’any i les dones, 3, sempre i quan es respecti l’interval mínim de dos mesos entre donacions.

Un ús creixent de la sang

La transfusió de sang o dels seus derivats s’ha convertit en una part imprescindible en l’actual assistència sanitària. L’increment de l’esperança de vida, la creació d’unitats de medicina intensiva, i les necessitats importants i constants d’alguns malalts, abans considerats irrecuperables, fan que la demanda de sang sigui creixent.