“Si sabem que la Manta és una espècie protegida la tornem al mar, que ningú ho dubti”

Pescadors de Roses

Els pescadors de 'La Perla Nova' a la seva arribada ahir al port de Roses

Els pescadors de Roses diuen que han de saber quins sons els peixos considerats com a espècie protegida

Pescadors de Roses
Els pescadors de ‘La Perla Nova’ a la seva arribada ahir al port de Roses

Els pescadors del vaixell d’arrossegament ‘La Perla Nova’, van capturar dimecres passat una manta, la qual van portar a port pe subhastar-la a la llotja. La seva sorpresa va ser que aquest peix és considerat com a espècie protegida, un fet del qual es va donar compte la Confraria, quan el peix estava en procés de subhasta, “no ho sabíem que està protegit, s’hi ho haguéssim sabut, algú dubta que l’haguéssim tornat al mar una altre cop? L’hauríem fet, que ningú ho dubti, va afirmar, ahir, de manera contundent el patró de La Perla Nova, Ramon Yllueca, recordant que “algun cop hem pescat una tortuga i l’hem tornada al mar”.
El patró pesquer també va considerar que “nosaltres hauríem de saber mitjançant un cartell, un tríptic o com sigui, quins són els peixos considerats espècie protegida, perquè la majoria de pescadors de la Confraria ho desconeixem”. Una afirmació recolzada pel motorista de l’embarcació, Eduard Pozas, a l’assenyalar que “des de fa un temps hi ha uns cartells a la llotja i la Confraria explicant que per la badia de Roses hi ha peixos globus, que són verinosos, i que si pesquem un, l’hem de portar a port. Doncs també podria haver cartells informant dels peixos que si els capturem els hem de tornar a l’aigua”.

Tots dos pescadors remarquen que els primers en respectar la fauna i la flora del mar “som nosaltres, perquè el mar és el mitjà pel qual ens guanyem la vida i per tant, els pescadors som els primers en tenir cura d’ell”.