Si us heu quedat sense plaça l’Arxiu Comarcal ofereix un segon taller per fer un àlbum familiar

Taller d'Àlbum de fotos

Àlbum de fotos

L’Arxiu Comarcal organitza un altre taller per aprendre a organitzar i conservar fotografies de l’àlbum familiar

Taller d'Àlbum de fotos
Àlbum de fotos

L’Arxiu Comarcal de l’Alt Empordà (ACAE) organitza, per al 20 de novembre, un taller de tres hores que ofereix unes primeres pautes d’organització de les fotografies que es guarden als arxius familiars, així com les condicions òptimes per conservar els fons fotogràfics familiars. El primer d’aquests tallers, previst per al 23 d’octubre, ja té les places cobertes.

Els principals continguts del tallers són els següents:

  • les col·leccions de fotografies familiars,
  • com arxivar-les nostres imatges,
  • els mitjans de preservació i conservació,
  • com podem classificar i ordenar les fotografies
  • com documentar les imatges de la col·lecció personal.

Aquest segon taller s’ha programat per al divendres dia 20 de novembre, de 17 a 20 hores. Es farà a la mateixa seu de l’Arxiu Comarcal (Plaça de l’Escorxador Vell, de Figueres). Per a més informació i inscripcions (el preu de la matrícula són 20 euros) es pot trucar al 972 67 01 78 o bé enviant un correu electrònic a acaltemporda.cultura@gencat.cat. Les places són limitades

El taller serà impartit per Susanna Muriel Ortiz, arxivera especialitzada en col·leccions fotogràfiques. Graduada superior en Arxivística i Gestió Documental, ha treballat a diferents arxius entre els quals l’Arxiu Fotogràfic del Centre Excursionista i l’Arxiu Nacional de Catalunya, així com a d’altres entitats públiques i privades en el tractament arxivístic de les col·leccions fotogràfiques. Ha participat en nombrosos congresoss i jornades. Ha estat coordinadora del projecte expositiu de Fotoconnexió “El Daguerre de Sants. Memòria d’un barri sobre un estudi fotogràfic centenari al barri barceloní de Sants”. També ha publicat la “Guia dels fons i col·leccions fotogràfics” de l’Arxiu Fotogràfic del Centre Excursionista de Catalunya (2011) en la novena edició de la Guia d’arxius històrics de Catalunya, editada per la Generalitat de Catalunya.