Signatures

Montse Mindan Alcaldessa de Roses

Montse Mindan Alcaldessa de RosesFa pocs dies, en un programa de ràdio, debatent amb l’autora de la recollida de signatures en contra de la Fundació ‘elBullifoundation’, vaig expressar la meva decepció en haver constatat, personalment, que moltes de la signatures recollides contra la realització d’aquest projecte a la Cala Montjoi de Roses o be són falses, o corresponen a persones amb un gran desconeixement del què parlen, o bé, fins i tot, no saben on està Roses.

Aquestes afirmacions es poden comprovar. Acompanyant moltes de les signatures consignades hi ha comentaris, i sorprèn veure que entre tantes alguns voten contra el projecte perquè “no volem que es cedeixin terrenys públics a Ferran Adrià” altres ho fan perquè “no volem que se li donin subvencions” o bé, no volen «cap tracte especial per a un cuiner».

El dubte que se’ns crea està entre saber si el projecte no ha estat prou ben explicat o bé, que el sistema de recollida de signatures emprat està faltat de rigor en constatar que molts dels votants ho han fet ignorant trets tan bàsics del projecte com què els terrenys són de la propietat d’El Bulli, que el projecte no requereix cap tipus d’ajut econòmic de les administracions públiques i, el més important, que l’autorització per fer aquesta instal·lació anirà acompanyada d’un document de donació de totes les instal·lacions a favor de la Generalitat de Catalunya.

Una llei singular és un instrument normatiu del qual es doten els sistemes legislatius democràtics per tal de poder donar resposta a casos excepcionals i aquest cas ho és. La Llei a tràmit no té altra finalitat que la de propiciar que el projecte ‘elBullifoundation’ sigui possible esdevenint un referent mundial en el món de la gastronomia i l’alimentació que, situat a Roses, ha de reportar per a l’Empordà i tot Catalunya grans beneficis.

És evident que no tots pensem igual i vagi per endavant el meu respecte a aquelles persones que, coneixedores del projecte, creuen que no s’ha de fer a Cala Montjoi. El que no és de rebut, és trobar personatges tant “peculiars” com en James Bond, en Mickey i la Minnie signant en contra del projecte o bé d’altres com en Felipe VI sexto. Tampoc és seriós que es pugui signar des d’un mateix ordinador més de dues vegades i que es doni per bona qualsevol signatura sense verificar absolutament res.

El Parlament de Catalunya, que va rebre les signatures, hauria de fer examen curós per arribar a discernir, realment, quanta gent, per cert, d’arreu del món, no està a favor que s’aprovi la llei que possibiliti que ‘elBulliFundation’ es faci realitat i aquesta sigui a Montjoi.

 

Montse Mindan i Cortada

Alcaldessa de Roses