Simulacre d’incendi a l’Hospital de Figueres amb un ferit per inhalació de fum

Simulacre d’incendi a l’Hospital de Figueres

Un moment del simulacre d’incendi a l’Hospital de Figueres

Es van activar mitjans interns i externs dels cossos de Bombers de la Generalitat, Mossos d’Esquadra, Protecció Civil de la Generalitat i la Guàrdia Urbana de Figueres

Simulacre d’incendi a l’Hospital de Figueres
Un moment del simulacre d’incendi a l’Hospital de Figueres

Ahir al matí la Fundació Salut Empordà (FSE) va dur a terme un simulacre d’incendi en una habitació de la planta baixa de l’Hospital de Figueres, al passadís que comunica els Serveis de Compres i Farmàcia, la qual cosa va obligar a evacuar una quarantena de treballadors i una persona va resultar ferida per inhalació de fum.

El simulacre va estar organitzat per la Fundació i EMERFOC S.L., empresa dedicada a la formació en emergències i seguretat contra incendis, i va comptar amb la col·laboració de Protecció Civil de la Generalitat. L’exercici va activar mitjans interns i externs dels cossos de Bombers de la Generalitat, Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de Figueres.

Amb aquest simulacre es voler posat en funcionament el protocol establert en el Pla d’Autoprotecció de la FSE, així com millorar la coordinació entre els diversos cossos actuants i els treballadors de l’Hospital de Figueres.

Aquests simulacres es realitzen anualment, però, per primer cop en els últims anys,es va incloure l’activació de mitjans externs. Coincidint amb l’activitat, també es va oferir formació teòrica i pràctica a una seixantena de treballadors organitzats en dos torns, un de matí i un de tarda.

Un dels aspectes que considerat com dels més rellevants va ser identificar una persona de referència de l’hospital per encarregar-se del traspàs d’informació a l’arribada dels Bombers sobre l’estat ferits, les evacuacions realitzades o l’inici del lloc de l’incendi.

L’operatiu

En arribar al lloc, els Bombers de la Generalitat van assumir la coordinació de l’emergència amb el personal del centre i els altres cossos de seguretat desplaçats. Els Bombers hi van participar amb un vehicle d’aigua i van delimitar el perímetre de seguretat, van accedir al lloc de l’incendi i van procedit a l’extinció. Un cop resolta la incidència, es va confirmar la finalització de l’emergència a la resta d’operatius i personal de l’hospital.

Els Mossos d’Esquadra, per la seva part, van coordinat el grup d’ordre encarregant-se, juntament amb la Guàrdia Urbana de Figueres, del control d’accessos a la zona. També van estar en contacte amb el cap de l’emergència (cap de Bombers) per establir el perímetre de seguretat.

A l’exercici també hi va participar, com a observador, el tècnic dels serveis territorials de Protecció Civil de la Generalitat a Girona.