S’inaugura a Girona l’exposició que mostra, amb imatges inèdites, l’evolució dels 60 anys de càmping

Associació de Càmpings de Girona

D’esquerra a dreta: Anna Banús, Eudald Casasús, Miquel Gotanegra, utació de Girona; i el regidor de l’Ajuntament de Girona.

Estarà exposada fins el 22 de maig a l’Edifici de la Generalitat i serà un dels punts de l’itinerari del Temps de Flors

Associació de Càmpings de Girona
D’esquerra a dreta: Anna Banús, Eudald Casasús, Miquel Gotanegra, Mª Àngles Planas i Cristòbal Sánchez

Ahir es va inaugurar, en un acte que es va dur a terme al passatge d’Arístides Maillol, una exposició fotogràfica de l’evolució dels 60 anys de càmping amb l’assistència del delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Eudald Casadesús, el regidor de l’Ajuntament de Girona, Cristòbal Sánchez; la diputada de la Diputació de Girona, M. Àngels Planas, i el president de l’Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra.

En els seus parlaments les autoritats van destacar l’evolució del sector i la seva excel·lència, a més de la seva innovació constant i la seva internacionalització. El president de l’Associació va reiterar que l’objectiu de l’exposició i dels actes al voltant del 40 aniversari és posar en valor el món del càmping i subratllar la seva gran tasca com a promotor de les comarques gironines arreu d’Europa. “Volem donar a conèixer la tasca que fem, la realitat dels càmpings del segle XXI i la capacitat d’oferir experiències úniques a més d’un allotjament”, va destacar Miquel Gotanegra.

La mostra l’ha organitzat l’Associació de Càmpings de Girona, amb motiu del 40 aniversari de l’entitat que se celebra aquest 2017, i té el suport de l’Agència Catalana de Turisme, la Diputació de Girona, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Banc Sabadell i Auto Camper Service Internacional (ACSI). L’acte ha comptat amb l’assistència del president del Consell Comarcal, Ferran Roquer.

L’exposició recull els inicis del campisme a la demarcació, que se situen a l’any 1953, i dedica una atenció especial al càmping Costa Brava, de Sant Antoni de Calonge , que és el més antic de l’Estat espanyol en funcionament. El càmping Costa Brava el va posar en marxa l’empresari Juan Farré juntament amb un altre establiment situat a la Fosca de Palamós que actualment està tancat.  Avui dia el Costa Brava és un establiment familiar dirigit per la família Herranz-Colomer.

A banda de reflectir la gran evolució dels establiments fins a convertir-se en els grans parcs de vacances actuals, també es fa un recorregut per la trajectòria de l’entitat i recull la relació que els càmpings gironins sempre han tingut amb l’entorn i el paper que han jugat en la preservació del territori.

L’exposició serà un dels punts de l’itinerari de Temps de Flors.

115 fotografies , algunes d’elles inèdites

La mostra inclou un total de 115 fotografies, algunes d’elles inèdites, distribuïdes en set originals mòduls amb forma de tenda de campanya. Hi ha un mòdul dedicat a l’entorn privilegiat on estan ubicats els càmpings gironins i on es reflecteix el paper dels establiments com a  promotors de la Costa Brava i dels Pirineus .

Exposició itinerant

L’exposició serà itinerant i fins l’octubre fa un recorregut per 17 localitats: s’ha iniciat a Sant Antoni de Calonge (del 25 d’abril a l’1 de maig), i avui continua a Girona  (a la seu de la Generalitat, del 3 de maig al 22 de maig). Posteriorment es portarà a Olot (del 24 de maig al 30 de maig), Sant Feliu de Guíxols (de l’1 de juny al 7 de juny),Begur (del 9 de juny al 15 de juny), Lloret de mar (del 17 de juny al 25 de juny), Sant Pere Pescador (del 27 de juny al 6 de juliol), Platja d’Aro (del 8 de juliol al 19 de juliol), Blanes (del 21 de juliol al 30 de juliol), Pals (de l’1 d’agost al 10 d’agost), Roses (del 12 d’agost al 20 d’agost), Colera (del 22 d’agost al 27 d’agost), Tossa de Mar (del 29 d’agost al 3 de setembre), Castelló d’Empúries (del 2 de setembre a l’11 de setembre), Torroella de Montgrí-l’Estartit (del 13 de setembre al 24 de setembre), i l’Escala (del 26 de setembre al 2 d’octubre).  La mostra també ha anat a Barcelona  ( al saló B-Travel, del 20 d’abril al 23 d’abril).