S’inaugura la 12a edició de Firagri

Autoritats fent el recorregut per Firagri

El delegat del Govern i l’alcaldessa destaquen la centralitat de Figueres amb la Fira agrícola per excel·lència

Autoritats fent el recorregut per Firagri
Autoritats fent el recorregut per Firagri

La Fira Agrícola i Ramadera de les comarques gironines ja ha obert avui les seves portes. El delegat del Govern, Eudald Casadesús, i l’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, han inaugurat aquest matí la 12a edició de Firagri, situada al recinte firal de la capital de l’Alt Empordà. Acompanyats pel director dels Serveis Territorials d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Vicenç Estanyol, i pel regidor de Fires i Mercats, Jordi Masquef, el delegat del Govern i l’alcaldessa han fet un recorregut per tota la Fira i han saludat els responsables dels expositors.

El delegat del Govern, en la seva intervenció, ha destacat l’esforç conjunt per tirar endavant aquesta edició i ha assegurat que “si hi ha un sector d’enorme importància pel nostre futur immediat aquest és l’agricultura: important des del punt alimentari, enèrgetic i mediambiental, i Firagri és un referent consolidat”. L’alcaldessa, Marta Felip, ha afirmat que “Figueres vol exercir la capitalitat de les comarques gironines. L’agricultura és en l’origen de la ciutat, que promou a més productes de proximitat i amb denominació d’origen”.

12a edició de Firagri

Els visitants podran veure -per només 1 euro- tot tipus de maquinària, productes i serveis del sector agrícola i ramader; a més de gaudir de moltes activitats lúdiques per a tots els públics. A més, com a novetat el tiquet d’entrada inclou un 30% de descompte en diversos establiments de Figueres.

Firagri 2013 gaudeix d’un espai expositiu de 16.000 m2, dels quals més de la meitat -exactament 9.000- estan ocupats per 70 expositors. D’aquests últims, el 50% exposen maquinària de petit i mitjà format; un 25% agrícola gran; i el 25% restant esta dedicat a expositors comercials de productes vinculats a l’agricultura i la ramaderia, com accessoris, recanvis, adobs, farratges, etc.

També hi ha instal·lades dues carpes de 400 i 600 m2, respectivament. La més petita -la Carpa Granja- es dedica a la ramaderia, exposant bestiar provinent de 25 explotacions diferents, especialment de boví i oví. La carpa gran -la Comercial- acull 22 estands, dels quals 18 són per a expositors, i la resta per fer-hi activitats diverses, com per exemple una degustació de productes de l’Empordà.

Tot i les nombroses novetats, Firagri manté les activitats pensades per al públic professional. Una de les més exitoses són les Jornades Tècniques que, aquest any aprofitant que la fira s’ubica al recinte firal, es faran al Centre de Formació Integrat Ferran Sunyer i Balaguer. Les jornades s’organitzen des d’Unió de Pagesos, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya, Col·legi d’Enginyers Tècnics Agrícoles i FEDISPROVE.