S’inaugura la formació d’Agents de Salut amb la participació de 25 joves de l’Alt Empordà

Consell Comarcal de l'Alt Empordà

Inici del curs d'Agents de Salut

El curs d’Agents de Salut és una iniciativa impulsada des de l’Àrea de Joventut del Consell Comarcal

Consell Comarcal de l'Alt Empordà
Inici del curs d’Agents de Salut

Un total de 25 joves van iniciar dimecres passar el curs per formar-se com a agents de salut. Es tracta d’una iniciativa de l’àrea de Joventut del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, adreçada a joves de 15 a 19 anys, que té un objectiu doble, per un costat formar-se, i per l’altre, intervenir entre iguals i a l’entorn més pròxim per tal de millorar els hàbits saludables.

El curs inclou set sessions amb professionals de la salut (cada dimecres de 16 a 19, fins al 30 de novembre a la Oficina Jove de l’Alt Empordà) i es complementa amb unes colònies de cap de setmana. En total, són 30 hores teòriques i 10 de pràctiques, que incideixen en temes com l’alimentació i la dieta, l’educació afectiva i sexual, les drogues i altres substàncies tòxiques i l’ús i abús d’Internet, entre altres qüestions.

Des de l’àrea de Joventut del Consell es considera que si es formen joves en salut i s’enforteixen els seus hàbits saludables, aquests agents podran influir en la salut i els comportaments dels seus companys. S’ha constatat que augmenta el nombre d’adolescents i joves que prenen alcohol, que tenen addiccions a substàncies tòxiques, que abusen de les tecnologies de la informació i comunicació i que tenen una mala alimentació.

A més, un altre motiu que ha portat a promoure aquesta iniciativa és l’existència d’una publicitat enganyosa sobre la imatge estètica i personal, perquè manquen conductes i hàbits saludables entre els joves i perquè a les enquestes i l’opinió dels experts adverteixen que s’avança l’edat d’inici del primer consum de substàncies nocives.

A l’acte d’obertura, tant el conseller comarcal de Joventut, Pere Giró, com la regidora de Benestar i Salut de l’Ajuntament de Figueres, Dolors Pujol, es van adreçar a tots els assistents, encoratjant-los a treure’n molt de profit del curs, tant per ells com per a tot els seus entorn.