S’inaugura la IV Fira de la Rosa de Roses en vies de la seva consolidació

Fira de la Rosa de Roses

Rosa guanyadora del concurs floral de roses 2015

Ahir es va inaugurar la Fira de la Rosa de Roses, mostra de la flor més universal amb la que es vol vincular el nom de la Vila

IV Fira de la Rosa de Roses
Montse Mindan, Ambrosio Martínez i Pilar López en el moment d’inaugurar la IV Fira de la Rosa

La quarta edició del Fira de la Rosa va obrir les seves portes ahir a la tarda. Una mostra que va inaugurar ahir l’alcaldessa de Roses en funcions, Montse Mindan, el regidor de Promoció Econòmica, Ambrosio Martínez, i la presidenta dels Amics de la Rosa de Sant Feliu de Llobregat, Pilar López. Mindan, en el seu torn de paraula va destacar que “si la Fira es consolida com un moment, com un lloc de benvinguda i d’atraure gent a Roses a principis del mes de juny haurem aconseguit un dels nostres objectius”, i que és atraure turistes en la temporada baixa d’estiu.

En aquest sentit, López, va afirmar que “la rosa és una cultura”, i va animar als rosincs i rosinques “a cultivar roses, perquè sense la col·laboració de la ciutadania aquesta iniciativa de l’Ajuntament no es pot mantenir”.

Per la seva banda, Martínez, va destacar les novetats que presenta enguany la Fira de la Rosa, com “la jornada gastronòmica protagonitzada per en Marc Joli i 7 restaurants de la Vila, que ens oferiran tastets de pop amb roses, i l’ampliació de l’espai de la Fira amb la plaça Catalunya”. El regidor en funcions també va destacar que en la tercera edició de 1.000 Roses a Roses ja porta avui (per ahir) més de 200 peticions de dones que es diuen Rosa per anar a degustar un menú”, gentilesa de l’Ajuntament.

Durant l’acte d’inauguració es van desvetllar els guanyadors del III Concurs floral de roses, concendint el premi de la millor Rosa a José Zacarías, que va guanyar 150 € en material de jardineria i floristeria, i la Silvia Mandri, guanyadora en una edició anterior d’aquest concurs, va ser la que va confeccionar el millor ram, juntament amb els seus fills, en Miquel i la Sílvia, i pel qual es va emportar com a premi també 150 euros en material per cultivar més flors.

Pop amb roses
Precisament, i arran d’una de les novetats que va explicar el regidor en funcions de Promoció Econòmica, aquest matí a la plaça Catalunya entre les 11 i les 14 h, tindrà lloc a la plaça Catalunya una degustació de pop amb roses acompanyat per vins de l’Empordà

Les especialitats seran preparades pels equips dels restaurants col·laboradors Bitàkora, El Mirador, Cal Castanyer, El Caiman, L’Estrop, L’Olivar i La Cala, mentre que els cellers participants seran la Cooperativa Agrícola de Garriguella i Empordàlia.

I coincidint amb aquesta degustació, entre 11.30 i 13.30 hores, es quant farà acte de presència el cuiner Marc Joli per fer, juntament amb Can Cairó, 200 tastets de pastís.

Tallers infantils

Pensant a donar una resposta educativa i lúdica als nens i nenes que visitin la Fira, el programa incorpora enguany la realització de tallers infantils de manualitats, pastissos, papiroflèxia i el taller “Fes el teu dracma!” que s’oferiran tant a la plaça Catalunya com a la rambla de la Riera Ginjolers (a la zona del rentador municipal.

Les activitats es desenvoluparan dissabte durant tota la tarda i diumenge al matí, i hi col·laboren Jordi Adell (papiroflèxia), Georgia Suter (pastissos), les AMPA de les escoles Jaume Vicenç Vives i Narcís Monturiol (manualitats) i Educ’art (Fes el teu dracma).

Espectacle infantil

Diumenge, a les 12 h, la rambla Ginjolers acollirà l’espectacle infantil Balla, canta i riu!, a càrrec d’El Pot Petit.

Donació de sang amb regal

Coincidint amb la Fira de la Rosa, l’Associació de Donants de Sang de Roses i el Banc de Sang organitzen, diumenge 7 de juny, un matí d’extracció de sang. Tots els donants rebran una rosa de regal.

Exposicions, composicions artístiques i florals

Al llarg dels tres dies de durada de la Fira, la Rambla Ginjolers i la plaça Catalunya acolliran també el Mercat d’Artesania, demostracions d’oficis, tallers i composicions artístiques repartides per diferents espais del nucli antic, que comptaran amb la participació de 9 artistes de la localitat, l’Associació d’Amics de l’Art i Creació Artística i el CAR jove de Roses, cadascun dels quals presentarà una instal·lació. Per la seva banda, 6 floristeries i gardens de la zona, oferiran també al públic diferents composicions florals.

La carpa de la rambla de la Riera Ginjolers, instal·lada a la zona de l’antic rentador, acollirà l’exposició “La vinya i les roses”, a càrrec de l’associació d’Amics de les Roses de Sant Feliu de Llobregat, la mostra del III Concurs de Roses i l’exposició de rosers de l’escolar Jaume Vicens Vives.

Concursos fotogràfic

IV Fira de la Rosa de Roses
La rosa guanyadora del Concurs floral de roses

L’altre concurs, a banda del floral, inclòs en el programa de la Fira és el IV Concurs fotogràfic: “Paisatge i patrimoni rosinc”. La vila en rosa, organitzat per l’Associació Xarxa Paisatge.

Concerts

Actuacions musicals (Les Anxovetes, D-Gremlins, De Calaix, Roadhouse i Rumba Tramuntana), i el maridatge que oferirà la Cooperativa Agrícola de Garriguella completen el programa d’enguany.

Cal destacar que el concert programat avui a les 21 hores s’avaná a les 19 hores amb motiu de la final de la Champions entre la Juventus i el F.C. Barcelona

Podeu consultar tota la informació de la IV Fira de la Rosa en el document adjunt.