S’inaugura la passera que uneix les dues bandes de la Riera Ginjolers de Roses

Passera Riera Ginjolers
Veïns provinents de diferents zones de Roses van voler travessar per primer cop per la passera de la Riera Ginjolers

L’equip de govern de Roses tanca amb aquest pont una de les seves propostes electorals

Passera Riera Ginjolers
L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, inaugurant l’accès a la passera de la Riera Ginjolers

Un mes i mig després de la seva instal·lació, després de finalitzats el treballs de condicionament de l’espai, incidint en la seva adequació paisatgística, ahir es va inaugurar el pont que uneix les dues bandes de la Riera Ginjolers a l’alçada de la plaça de la Victòria Catalana, per un costat, i el carrer del Cementiri, per l’altre.

Una passera que estava dins el programa electoral del 2007 i de 2011 de l’actual equip de govern i que ahir “hem pogut executar i tancar aquesta proposta de feia set anys, que és molt necessària pels veïns del voltant, però també és important per a l’equip de govern anar tancant el projecte electoral”, va destacar l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, que va definir la instal·lació d’aquest pont “com una petita obra, però tot i això no menys important i necessària per al veïns, perquè, va remarcar, les petites obres com aquesta i com l’adequació de les voreres que estem portant a terme, serveixen per millorar la qualitat de vida de les persones”.

Passera Riera Ginjolers
Veïns provinents de diferents zones de Roses van voler travessar per primer cop per la passera de la Riera Ginjolers

Una qualitat de vida exemplificada en que “ens facilitarà molt el portar el nens al col·legi, per exemple, ja que no haurem de donar tota la volta, per tant és una passera molt útil, a banda que és molt bonica”, va explicar Fany Poza, una veïna de la zona.

Del mateix parer va ser Montse Davesa a l’assenyalar “que farà molt de servei, perquè si vols anar d’un cantó a l’altre escurces el camí, i per tant crec que era necessària”.

Aquesta passera fa una llargada de 19 metres i pesa 13 tones. Tot i que la seva estructura és metàl·lica està confeccionada amb un paviment sintètic, de fusta reciclada i antilliscant, mentre que l’aspecte més singular és la barana, que amb 1,5 metres d’alçada, està composada de plaques laminades decorades de diferents colors, provocant un joc cromàtic.

En l’ús de materials per a la fabricació del pont s’ha tingut en compte el baix manteniment que requereixen, ja que suporten bé l’acció de la llum solar, la humitat o la pluja.

Per la nit queda il·luminat amb un enllumenat que projecta la llum des de dins de la passarel·la, creant un passadís il·luminat “molt bonic”, han assenyalat veïns de la zona.