S’inicien els Grups de suport a cuidadors de familiars en situació de dependència

Grups de suport a cuidadors de familiars

L’objectiu d’aquests Grups de suport és millorar la qualitat de vida de les persones depenents i els seus familiars

Grups de suport a cuidadors de familiarsAl llarg d’aquesta setmana  el programa d’Atenció i Prevenció a la Dependència de l’àrea de Benestar del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, posa en marxa els grups de suport a cuidadors  de familiars en situació de dependència a Castelló d’Empúries, Garriguella i la Jonquera.

Els grups de suport tenen com a principal objectiu millorar la qualitat de vida de les persones depenents i els seus familiars, mitjançant l’intercanvi d’experiències i potenciant la relació entre persones amb situacions i necessitats similars.

 La tasca diària de cura d’una persona amb dependència comporta un cert nivell d’esgotament físic i emocional per la persona cuidadora que sovint incideix en la seva salut física i mental, en els seus hàbits de vida i en la seva xarxa social i relacional. Davant d’aquesta situació, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà va posar en marxa l’any 2004 aquest programa de suport amb la finalitat que les famílies trobin ajut, xarxa i informació que faciliti el conviure amb les dificultats d’atendre una persona amb dependència i aprendre noves estratègies d’afrontament.

Els grups de suport consten de 12 sessions en què es treballen diferents aspectes relacionats amb l’atenció a la cura i estan dinamitzades cadascuna d’elles per una psicòloga, una fisioterapeuta, una terapeuta ocupacional, una treballadora social i professionals de les àrees bàsiques de salut de referència.

El grup de Castelló d’Empúries es va iniciar aquest dilluns i es trobarà els dilluns, de 11 a 12:30h. al Casal de la gent gran. El grup de Garriguella,  organitzat conjuntament amb l’àrea bàsica de salut de L’Albera, iniciarà les sessions avui mateix i es trobarà els dimarts de 16 a 17:30h. a la sala Sabater Fortià. Finalment, el grup de La Jonquera es posarà en marxa el proper 25 d’octubre i es trobarà els divendres, de 10.30 a 12h, a Can Laporta.