S’inicien els obres de elBulli Foundation a Cala Montjoi

elBulliFoundation

Runa extraida aquest mati de l'interior de elBulli

La forta tramuntana, però ha fet ajornar el tancament amb tanques de tot el perímetre de l’antic restaurant

elBulliFoundation
Runa extreta aquest mati de l’interior de elBulli

Els treballs d’ampliació de elBulli s’han iniciat aquest matí de dijous amb la retirada, principalment, de la runa acumulada a l’interior de l’antic restaurant, concretament al menjador i un espai que estava destinat a magatzem.. La intenció era poder ballar avui mateix tot el perímetre, acció que els operaris han hagut de posposar fins dilluns degut a la forta tramuntana que bufava a la zona.
Aquestes obres formen part de la primera fase del projecte, que representa un del 20% del total i que si que tenen el permís la llicència d’obres ja que no contravenen la normativa del Parc Natural del Cap de Creus. Un cop retirada tota la runa del mòduls el següent pas serà enderrocar els mateixos i impermeabilitzar tota la zona abans d’iniciar les obres de remodelació.
La finalització d’aquest treballs de la primera fase de elBulliFoundation està prevista per al mes de setembre de 2016.

El projecte complert, que es presentava ara fa tot just un any a Roses, i que hauria d’ocupar una superfície de més 4.000 m2 de Cala Montjoi va quedar paralitzat pel mateix Ferran Adrià per la forta oposició de diferents ecologistes quan el Parlament estava tramitant una llei a mida per executar-lo.