S’inicien les Barraques de Roses, ara sí que estem de Festa Major!

Festa Major de Roses 2019
Les Barraques són un punt de trobada, de reunió per a milers de rosincs i rosinques durant la Festa Major de Roses

Les Barraques de la Festa Major de Roses esdevenen un punt de trobada d’amics i famílies per menjar i gaudir dels concerts programats

Amb el tradicional, com diria aquell, ‘paseillo’, les autoritats (algunes, no totes) de l’Ajuntament de Roses van passar per cadascuna de les 12 colles de Carnaval que enguany disposen d’una al recinte firal donant, així, per inaugurades les Barraques de la Festa Major de Roses.

Unes Barraques que esdevenen un centre neuràlgic de la Festa Major, per a molts rosincs i rosinques que “degut a que treballen durant l’estiu, el fan servir de punt de trobada, quan arriba el vespre, per petar la xerrada, per menjar i per assistir als concerts programats”, va afirmar l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan.

“Sense Barraques la Festa Major quedaria coixa”

Unes Barraques que segons Mindan “són tot un encert i per això sempre les hem mantingut, fins i tot en els moments aquells que es deia que les trauríem i que, inclòs es van fer unes samarretes que deien que les volíem treure, i amb el temps s’ha vist que no”. I les Barraques es mantenen perquè “sense elles la Festa Major de Roses quedaria coixa, perquè la gent espera que s’obri aquest recinte per gaudir a l’aire lliura de menjar amb amics i família i del concerts on s’intenta abastir els gustos musicals de totes les edats”, va explicar l’alcaldessa.

En aquest sentit, el regidor de Festes, Èric Ibáñez, va coincidir amb l’alcaldessa en el sentit que “la inauguració de les Barraques és un dels actes que més espera tota la gent de Roses per la Festa Major, perquè té un format que permet trobar-te amb tota la teva colla d’amics o venir amb tota la família per sopar i anar de festa a la vegada amb les actuacions musicals”. Unes Barraques, aquestes, que són un xic especial per a Ibáñez, ja que les viu per primer cop a responsable de l’Àrea de Cultura i Festes, per la qual cosa “a part de gaudir de la festa, estarà a la aguait per a que tot es desenvolupi amb normalitat”.

Centre neuràlgic per als rosincs i la població dels pobles del voltant i la demarcació

El cartell de concerts està programat pensant per a tots els gustos, però sobretot “pensant que estem de Festa Major per atraure gent de les poblacions més properes, ja que hi ha un públic que és molt de festa major de poble, i que va a totes, la setmana passada va ser-hi a Castelló d’Empúries i Vilacolum, aquesta vindrà aquí i la setmana vinent a la festa que toqui”, va dir el regidor de Festes.
Un públic de poblacions properes, però també de la demarcació gironina i d’altres províncies són les que es donaran cita a les Barraques per assistir als concert de Mojinos Escozios i Búhos, entre d’altres.