Cinema a la Fresca

Sinó és per la cursa que sigui per la causa i participa a la Cursa de la Dona de Roses

Cursa de la Dona de Roses
Representants de les entitats i la institució implicades en l'organització de la Cursa de la Dona

L’alcalde de Roses, Josep Maria Martínez, agafa el lema del president del Club Atletisme, Pere Sastre i anima “a tothom a participar a la Cursa de la Dona sinó per la cursa que sigui per la causa”

Ahir es va presentar a la sala de plens de l’Ajuntament la setzena edició de la Cursa de la Dona de Roses, organitzada per la Fundació Roses Contra el Càncer i el Club d’Atletisme Roses, i que compta amb la col·laboració del consistori rosinc. La Cursa de la Dona celebrarà el diumenge, 24 de desembre, la seva setzena edició, sent la més antiga de la demarcació de Girona i que, com sempre, la totalitat de la recaptació anirà a la Fundació Roses Contra el Càncer per destinar-la al seu servei d’atenció psicosocial destinat als pacients de càncer i als seus familiars..  

L’acte de presentació va anar a càrrec del president del Club Atletisme Roses, Pere Sastre, i Anna Vicens per part del club, i Jaume Guitart i Pilar Serra en representació de l’entitat socio-oncològica, amb la presència de l’alcalde de Roses Josep Mª Martínez, i el regidor d’Esports, Miguel Muñoz.

Peres Sastre, després d’agrair la col·laboració de l’Ajuntament de Roses, va animar “a la gent a participar”, ja que enguany tot i presentar la novetat que també es pot col·laborar amb l’esdeveniment a través de l’anomenada Fila 0, consistent en fer el donatiu de 10€ per tenir la samarreta sense haver de participar a la cursa “sempre fa més il·lusió si la samarreta l’has suada i per això demano que la gent s’animi per emplenar els carrers de Roses del color verd de la samarreta d’enguany, i com dic sempre, sinó és per la cursa que sigui per la causa”.

Jaume Guitart, per la seva banda, va destacar una altra novetat que tindrà la Cursa de la Dona, “i és que hi haurà una batucada per amenitzar l’esdeveniment”, i després d’agrair “moltíssim al Club d’Atletisme, i a l’Ajuntament, col·laboradors i patrocinadors perquè sense tots seria impossible l’organització de la cursa”, va anunciar que “ens agradaria arribar a la xifra de participació que vam tenir abans de la pandèmia, al 2019”. Aquell any hi van participar un total de 1.734 persones.

L’alcalde de Roses va expressar que “per part de l’Ajuntament només queda que agrair un cop més al Club d’Atletisme la iniciativa que va tenir fa 16 anys i que és tot un èxit, i em quedo amb el lema del seu president, sinó és per la cursa que sigui per la causa, per tant, animo a tots a que el 24 de setembre hi hagi una marea de samarretes verdes que corrin per Roses”.

Com en edicions anteriors, la Cursa de la Dona de Roses 2023 es desenvoluparà al llarg d’un recorregut de 5 km completament planer que discorrerà per la trama urbana de Roses. La sortida tindrà lloc a les 10 hores del diumenge 24 de setembre, a les 10 h, des de la porta de mar de la Ciutadella, tenint el punt d’arribada dins del recinte emmurallat, que és on es trobarà  el servei d’avituallament. Poden participar tant dones com homes, tot i que aquests no participaran a nivell competitiu i prendran la sortida darrera de les dones. Les persones menors de 18 anys poden participar amb autorització dels pares/mares o tutors degudament omplerta.

La inscripció anticipada es pot realitzar fins divendres 22 de setembre al preu de 10 € a través de les pàgines web www.fundacioroses.org i www.curses.cat, o bé presencialment a la Fundació Roses Contra el Càncer,  mentre que el dissabte previ i el mateix dia de la cursa (fins a les 9.30 h), el preu serà de 12€.  Les inscripcions es tancaran en arribar a 1.500 participants.

La recollida de samarretes i dorsals tindrà lloc el dissabte 23 de setembre, de 16 a 20 hores, al Teatre Municipal, i el mateix dia de la cursa de 8 a 9:30 hores.

Suport als damnificats del terratrèmol del Marroc

Una altra novetat de darrera hora serà que enguany, a més, es podran fer donatius destinats als damnificats del terratrèmol del Marroc, amb la col·locació d’una guardiola de la Associació Azahara.

Fundació Roses Contra el Càncer

La Fundació Roses Contra el Càncer realitza l’acompanyament i dona suport a persones amb càncer i a les seves famílies, mitjançant l’actuació de professionals i voluntariat. Duu a terme activitats de suport social i psicològic; activitats terapèutiques individuals, de grup o en grups d’autoajuda; informa, consciencia i sensibilitza a la població de l’actual realitat del càncer a través de xerrades, xarxes socials i campanyes. , de l’actual realitat del càncer; donar suport a la recerca per tal de contribuir a trobar una curació definitiva de la malaltia així com per millorar el tractament i la qualitat de vida del malalt de càncer durant el període de convalescència, entre d’altres.

Ofereix el projecte d’atenció psicosocial, així com ajuts econòmics i tècnics per a les despeses derivades del tractament oncològic per aquelles situacions personals i familiars que ho necessitin, com ara ajut pel transport, préstec de material, ajuts per material ortopèdic, allotjament, serveis de fisioteràpia, entre d’altres.

Una tasca destacada és el suport a la recerca per tal de contribuir a trobar una curació definitiva de la malaltia així com per millorar el tractament i qualitat de vida del pacient durant el tot el procés. Des de l’any 2003, la Fundació col·labora amb l’Institut Català d’Oncologia de Girona en projectes d’investigació i recerca, fent un primer donatiu l’any 2003 de 50.000€, que es van destinar a la creació del primer laboratori de recerca oncològica de les comarques gironines. Des de llavors celebra un concert benèfic anual, en el Teatre Municipal de Roses, per tal de recaptar fons que es destinaran a la investigació del càncer a través de l’ ICO.