Sis escoles de l’Alt Empordà, entre els 70 centres educatius catalans que reben el Distintiu d’Escola Verda

590 escoles catalanes ja formen part del Programa Escoles Verdes

escoles_verdes
Escoles que han rebut el Distintiu d’Escola Verda

El secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat, Josep Enric Llebot, ha lliurat avui el Distintiu d’Escola Verda als representants de 70 centres educatius catalans que han aconseguit el certificat aquest any. Aquests centres han finalitzat la formació i s’han compromès a continuar amb el projecte d’educació per a la sostenibilitat a l’escola. El lliurament l’ha fet durant la celebració de la XI Trobada d’Escoles Verdes, al Prat de Llobregat (Baix Llobregat).

A més de les noves incorporacions al Programa Escoles Verdes de la Generalitat en la que han estat distingides la Llar d’Infants Els Xiquets de Llers i l’Escola Bressol El Riuet de Riumors , hi ha assistit una representació de les 157 escoles que han renovat el Distintiu. Es tracta de centres que han finalitzat un Pla d’acció triennal i que han renovat el compromís de continuïtat per als propers tres cursos escolars. Entre les que han renovat el Distintiu s’hi troben el Col·legi Cor de Maria i l’Escola Josep Pallach de Figueres, l’Escola Montserrat Vayreda i Trullol de Lladó i l’Institut de Llançà

Amb les noves incorporacions i renovacions, el Programa Escoles Verdes compta ara amb 590 centres adherits a tot Catalunya.

Aquest programa és un compromís per donar suport a tots els centres educatius que volen innovar, incloure, avançar, sistematitzar i organitzar accions educatives que tinguin la finalitat d’afrontar, des de l’educació, els nous reptes i valors de la sostenibilitat. Es tracta de promoure un canvi en la cultura de centre a través de quatre contextos d’acció: el currículum, l’organització i la participació, la gestió sostenible de recursos i materials i la implicació en l’entorn. Així doncs, entén que el procés educatiu que ha de provocar aquest canvi no només es dóna a l’aula, sinó també en tots els moments i espais de la vida escolar.