S’obre el període d’inscripcions per al projecte Okup’Alt 2016, adreçat a joves de 16 a 24 anys

Projecte Okup'Alt 2016

Aquest any s’oferiran, en el nou projecte Okup’Alt, aprenentatges en treballs forestals i de jardiner, manteniment i pintura i imatge personal i perruqueria

Projecte Okup'Alt 2016L’àrea de Joventut del Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha obert les inscripcions de la cinquena edició del Projecte Okup’Alt 2016, de formació professionalitzadora, adreçat a tots els joves de 16 a 24 anys que tinguin interès en aprendre un ofici i cercar feina.

El projecte, com a cada edició, tindrà el suport de tots els tècnics de joventut compartits del territori que faran el seguiment als joves, comptarà també amb l’assessorament de professionals de diferents sectors econòmics de la comarca, juntament amb els responsables de la formació i d’oferir pràctiques en aquests oficis, que seran formadors i educadors especialitzats en els tres oficis que s’ofereixen en aquesta nova convocatòria.

El curs es portarà a terme del 18 de gener al 15 d’abril de l’any vinent i es proposa realitzar tasques relacionades amb el sector agrícola (treballs forestals), amb el sector de la construcció (manteniment) i amb el sector de la imatge i l’estètica personal (perruqueria). Les tasques que es realitzaran estaran relacionades amb els oficis de forestal i jardiner (treballs forestals i de jardineria en diferents espais públics), manteniment i pintura (pintura, lampisteria i altres pràctiques amb l’objectiu d’arranjar equipaments municipals i comarcals) i com a novetat s’introdueix perruqueria i imatge personal (pràctica i treball de diferents tècniques de perruqueria, d’estètica i d’imatge).

Els participants s’hauran de comprometre a complir les condicions que proposa el projecte i a canvi rebran formació gratuïta amb el corresponent certificat acreditatiu. A través de l’Okup’Alt també es treballaran tècniques per estar preparat a l’hora de trobar feina (elaboració de currículums, cartes de presentació i preparació d’entrevistes, entre altres). També es realitzaran visites i entrevistes a empreses col·laboradores de la comarca.

El termini per formalitzar les inscripcions acaba el 23 de desembre i es pot realitzar a l’Oficina Jove de l’Alt Empordà o a les àrees de Joventut de cada municipi.