Sol i bon temps, en general, pels propers dies

Servei Meteorològic de Catalunya

Mapa de predicció per demà passat divendres, 6 de desembre

La predicció meteorològica pels propers dies indica el domini del sol en general i ambient fred. A l’interior es formarà boira que localment pot ser persistent

Servei Meteorològic de Catalunya
Mapa de predicció per demà dijous, 5 de desembre

El Servei Meteorològic de Catalunya informa que l’anticicló que afecta bona part d’Europa es mantindrà ferm en aquesta zona durant els propers dies.

La predicció indica que entre dijous i diumenge dominarà l’ambient assolellat en general, però amb la formació de boira a les planes i fondalades de l’interior que podria ser localment persistent i gebradora a l’oest de la depressió Central. Entre dijous i divendres es podran formar alguns intervals de núvols a punts del sector central del litoral, així com al Pirineu, especialment al seu vessant nord. No es preveuen precipitacions.

L’ambient serà fred i la temperatura es mantindrà sense canvis importants, tot i que amb una lleugera tendència a la baixa. A banda, a causa de les altes pressions hi haurà una marcada inversió tèrmica matinal, així com una gran amplitud tèrmica, especialment a valls i fondalades del quadrant nord-est.

Servei Meteorològic de Catalunya
Mapa de predicció per demà passat divendres, 6 de desembre

El vent bufarà de component nord en general, i es reforçarà a l’Empordà i als cims del Pirineu entre dijous i divendres. Aquest fet alterarà notablement l’estat de la mar al nord de la costa Brava.

A causa d’aquesta predicció, el Servei Meteorològic de Catalunya ha activat un avís de Situació Meteorològica de Perill per estat de la mar.

La predicció a mitjà termini indica que la setmana vinent començarà amb la mateixa tendència, és a dir, amb molta estabilitat atmosfèrica.

Més informació a www.meteo.cat i a les xarxes socials facebook.com/meteocat i @meteocat