El Sons del Món presenta en el seu desè aniversari la seva programació més ambiciosa

Festival Sons del Món

D''esquerra a dreta Salvi Güell, Francesc Giner i Xavi Pasqual durant la presentació del Festival Sons del Món 2017 a la Ciutadella de Roses

A la Ciutadella de Roses hi actuaran Txarango més Gertrudis, Tom Jones, David Bustamante i Loquillo

Festival Sons del Món
D’esquerra a dreta Salvi Güell, Francesc Giner i Xavi Pasqual durant la presentació del Festival Sons del Món 2017 a la Ciutadella de Roses

El Festival Sons del Món ha passat a anomenar-se Sons del Món Vi & Music Empordà, com així ho ha desvetllat el seu director, Xavier Pascual, durant la presentació de la seva desena edició, que s’ha portat a terme a la Ciutadella de Roses juntament amb el regidor de Cultura, Francesc Giner, i l’alcalde de Castelló d’Empúries, Salvi Güell.

Pasqual ha fet tota una declaració d’intencions afirmant que “presentem la programació més ambiciosa dels 10 anys de Sons del Món amb l’objectiu de consolidar el festival de música moderna més important de la Costa Brava Nord, i fent un símil futbolístic, posar-lo ja en la categoria de Champions dels festivals que se celebren a tota la Costa Brava”.

El Sóns del Món Vi & Music Empordà s’inaugurarà el 24 de juny a la platja d’Empuriabrava amb Chambao, però serà Roses a on es desenvoluparan els concerts de gran format gràcies a l’aforament de la Ciutadella, on l’any passat es va batre el record d’assistència amb uns 3.000 espectadors d’espectadors durant el concert de Sopa de Cabra.

Així, al recinte emmurallat inauguraran el festival el 21 de juliol Txarango, el grup de moda ara mateix a Catalunya, que oferirà el seu únic concert d’aquest estiu a comarques gironines, acompanyats de Gertrudis. I un dia després, el 22, serà el torn del llegendari music Tom Jones. Vuit dies després serà el mediàtic David Bustamante qui visitarà la Ciutadella, sent un dels grans artistes del país, Loquillo, qui tancarà els concerts de Sons del Món a Roses el 4 d’agost presentant la seva gira antològica, “Salut i Rock and Roll”.

El regidor de Cultura de Roses donat la rellevància que està agafant el Festival Sons del Món “hem fet una aposta econòmica per reforçar la nostra col·laboració amb Sons del Món que ha derivat en la celebració d’un concert més a la Ciutadella”.

A Castelló d’Empúries, després de Chambao, arribarà el 7 de juliol a la plaça de la Basílica de la Vila Comtal, Estrella Morente. Un dia després actuaran per quarta vegada al Festival Els Amics de les Arts. I s’haurà d’esperar fins al 28 de juliol per veure i gaudir de l’actuació de Rosana, també a la plaça de la Basílica.

L’alcalde de Castelló d’Empúries ha destacat que “tot i que és el desè aniversari de Sons del Món, aquesta és la cinquena vegada que nosaltres hi col·laborem i enguany és important la nostra participació perquè celebrem el 50è aniversari d’Empuriabrava, i per això hem volgut lligar aquesta commemoració amb Sons del Món, un festival plenament consolidat, ampliant l’aforament de 500 a 900 espectadors”.  

Arran de l’èxit sense precedents que va tenir la programació de format íntim als cellers de l’Empordà, que va exhaurir totes les entrades disponibles, al Sons del Món 2017 s’han programat 5 concerts de molta qualitat en aquests centres vitivinícoles.
El primer anirà a càrrec de Ramon Mirabet, que actuarà al Vinya dels Aspres el 7 de juliol. Paula Valls, una de les noves veus del jazz català amb més projecció ho farà al Celler La Vinyeta el 14 de juliol. I 24 hores després, Pedro Guerra presentarà en format acústic els seus grans èxits al celler Martin Faixó a Perafita.
Judit Neddermann, una de les artistes de l’any, actuarà al Cellers de’n Guilla el 21 de juliol, i Maria Arnal amb Marcel Bagés realitzaran el concert de clausura als cellers actuant al Celler Espelt,.

Zona Village 

Com a novetat de l’edició del 2017, el festival obrirà una Zona Village amb productes de l’Empordà on el públic assistent podrà -abans i després dels concerts- fer un mos, una copa de vi, un combinat o un còctel.

12 cellers de la DO Empordà col·laboren enguany amb el Festival ‘Delicatessen’

Laura Masramon continua essent la sommelier del festival i la responsable de realitzar els maridatges entre els artistes programats i els vins de la Ruta del Vi DO Empordà que és el tret singular i característic del festival. Una singularitat que, ha desvetllat el director Xavier Pascual, “que ha provocat que el Sons del Món se’l conegui a Barcelona com el Festival ‘Delicatessen’.

Cal assenyalar que abans de cada concert, els amants del vi també podran gaudir de tasts a espais amb encant de cada recinte, com la terrassa del convent de Santa Clara a Castelló d’Empúries o el Museu de la Ciutadella de Roses. En cada tast de cada concert, l’enòleg del celler maridat, explicarà personalment com s’ha creat cadascun dels seus vins. Aquestes activitats estan limitades a trenta persones per sessió.