El sopar de la Fundació Roses Contra el Càncer esdevé en una nit màgica per viure-la un cop a l’any

Fundació Roses Contra el Càncer

205 persones van assisitir al sopar solidari de la Fundació Roses Contra el Càncer

Un sopar a benefici de la Fundació que esdevé en una nit gastronòmica, solidaria, social i musical de primer nivell

Fundació Roses Contra el Càncer
205 persones van assisitir al sopar solidari de la Fundació Roses Contra el Càncer

Moltes novetats va presentar el sopar solidari de caràcter a benefici de la Fundació Roses Contra el Càncer. La primera va ser el lloc on es va celebrar. Durant 18 anys s’ha celebrat a l’Hotel Almadraba Park. Enguany, però, la Junta de la Fundació va decidir canviar l’emplaçament per a que la gent no tingués que desplaçar-se fora de Roses. Així, l’Hotel Terraza va acollir aquest acte solidari, el qual va canviar un xic el format del que és el típic sopar asseguts a taula. Es va fer, sí. Però l’àpat no va tenir com a protagonista la taula, no. El protagonisme el va agafar la comunicació, el contacte entre persones de diferents, professions, aficions, edats i gustos reunits tots al mateix lloc i per un mateix objectiu: la solidaritat envers la Fundació Roses Contra el Càncer.

Relacions entre les 205 persones que es van donar cita a l’Hotel Terraza per degustar les viandes que el servei anava traient i oferint sense parar durant l’aperitiu pel gaudi dels assistents. Des de pernil salat a ostres, passant per un munt d’exquisideses culinàries. Un aperitiu que es va allargar, que va agafar protagonisme per fer una vetllada gastronòmica, dinàmica, alegre i, evidentment, solidària, amb la idea de desterrar la típica imatge del sopar tradicional i arcaic al voltant d’una taula…

“I va ser tot un èxit, l’idea és d’atraure noves generacions, animar a la gent jove al sopar, i per això es va decidir fer-ho així, i la gent va respondre com mai, va sortir tot rodó”, ha afirmat la presidenta de la Fundació Roses Contra el Càncer, Pilar Serra.

I quan semblava que el millor de l’acte solidari s’havia viscut durant l’aperitiu al jardí i el sopar a taula, després dels postres va arribar “la cirereta del pastís”. Cirereta que es van encarregar de posar “Manel Vehí del Boira de Cadaqués, que molt gentilment va elaborar els seus còctels per oferir-los als assistents al sopar i el grup de música Alex Carbonell Trio, que va oferir un concert de jazz en directe”, ha explicat Serra. Degustació de còctels i concert que va allargar la vetllada fins al voltant de les dues de la matinada, quan sempre es finalitzava al voltant de la mitjanit.

En definitiva, 205 persones es van citar amb la solidaritat a l’Hotel Terraza. I el que es van trobar, el que van viure va ser una nit màgica plena de bona gastronomia, plena de bons contactes personals i d’amistat a la vegada que van poder assaborir còctels únics mentre escoltaven jazz, bon jazz, en directe.

Una nit màgica i solidaria envers la lluita contra el càncer que va comptar amb professionals de l’ICO de Barcelona com el doctor Josep Mª Vilà, de l’ICO de Girona, el doctor Joan Brunet, del director del Centre Soci Sanitari Bernat Jaume de la Fundació Salut Empordà, Arcadi Boixadera, del director del CAP de Roses, Manel Espinet. Entre els representants de les autoritats de Roses hi va assistir l’alcaldessa Montse Mindan acompanyada de la majoria dels regidors de l’equip de govern.

Cal assenyalar que també van ser-hi presents membres del Rotary Club Roses-Empuriabrava, els quals van fer una donació, i una representació dels Anysetiers, entitat que des del 2014 fan una bona aportació econòmica a la Fundació Roses Contra el Càncer. Aportació que tornaran a repetir enguany.