Sopar solidari de l’Espai Gironès durant la Nit de Nadal

Espai Gironès

Zona a la planta baixa de l'Espai Gironès per informar de la campanya

Voluntaris del centre comercial van servir aquest sopa de Nadal dins la campanya l’Espai del Temps

Espai Gironès
Zona a la planta baixa de l’Espai Gironès per informar de la campanya

Col·laborar en l’organització d’un sopar solidari la Nit de Nadal a la Sala d’Exposicions del Centre de Recursos de la Gent Gran de Salt és una de les darreres activitats que s’ha dut a terme en el marc de la campanya l’Espai del Temps del Centre Comercial Espai Gironès  que té per objectiu promoure el voluntariat. Els cinc participants en la iniciativa van servir l’àpat a una vintena de persones en situació de risc d’exclusió social i tots van coincidir en què l’experiència havia estat molt positiva.

La campanya solidària de l’Espai Gironès, que va començar l’1 de desembre, s’allargarà fins el 5 de gener i de moment ja suma 709  voluntaris que han donat  59.010 minuts del seu temps. Des del Centre Comercial es mostren molt satisfets amb el desenvolupament de la campanya.

El divendres  30 de desembre es durà a terme el Concert de Nadal  que anirà a càrrec de Roger Berruezo

Pel que fa als actes que hi ha previstos a partir d’ara dins el Centre Comercial en el marc de la iniciativa, el proper divendres 30 de gener, a les 18 hores, es durà a terme el Concert de Nadal que anirà a càrrec de Roger Berruezo. Espectacle musical que serà gratuït. Durant tot el desembre s’emboliquen joguines i roba perquè el dia 4 de gener el Rei Baltasar ho entregui als nens del Casal dels Infants de Salt i als nois i noies ingressats al Centre  de Montilivi de Girona.  També durant aquest mes s’han elaborat postals de Nadal per part dels nens per enviar a les diferents entitats que col·laboren amb la campanya. I la companyia de teatre La Minúscula oferirà un nou espectacle sobre la solidaritat el 4 de gener a les 18 hores.

Fins al 5 de gener

La campanya L’Espai del Temps. Aquest Nadal dóna temps als que més ho necessitin! es fa en col·laboració amb divuit entitats i ONG de les comarques gironines, l’Ajuntament de Salt, la Federació Catalana de Voluntariat Social i la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya. La intenció és  sumar el màxim nombre de minuts de donació de temps per part de les persones que hi participin.

Es compta amb quatre padrins de luxe: la productora, guionista i directora de cinema, Isona Passola; l’actor, cantant i model Roger Berruezo; la cantant i actriu Elena Gadel; i l’humorista i imitador Pep Plaza.

Una seixantena d’activitats solidàries

A la planta baixa del Centre Comercial s’ha habilitat una zona per informar a tots els que s’hi acostin dels detalls de la iniciativa i de com ho poden fer per col·laborar-hi.  S’han programat una seixantena  d’activitats relacionades amb projectes solidaris de les comarques gironines que aborden problemàtiques socials en l’àmbit de la vellesa, els infants i el medi ambient i amb els quals es pot col·laborar. Les persones que hi participen han d’escollir el projecte o projectes que prefereixin i dir quant temps hi volen dedicar, amb un mínim de 60 minuts.

Algunes de les accions que s’han fet fins al moment en el marc de la campanya són: visites a residències d’avis per ajudar a les activitats que s’hi duen a terme; participar en els tallers manuals amb persones grans en fase inicial de malalties neurodegeneratives o amb els programes d’acompanyament educatiu de la Fundació Catalunya la Pedrera; passejar gossos de protectores d’animals; treballs de millora de la Fundació Mona de Riudellots de la Selva o neteja del Parc de les aigües braves de la Pilastra per mitjà de pesca elèctrica. També s’han projectat documentals sobre el món de la cooperació i s’han fet xerrades per part de les entitats col·laboradores per donar a conèixer la seva tasca.

El desenvolupament de la campanya es pot seguir a través de les xarxes socials de l’Espai Gironès i de la seva web, i s’hi pot participar explicant l’experiència com a voluntari amb l’etiqueta #jodonoelmeutemps.

La sisena campanya solidària

Amb aquesta campanya de Nadal L’Espai Gironès vol conscienciar de la importància de destinar temps a ajudar a les persones que ho necessiten . Les anteriors campanyes que va dur a terme el Centre Comercial es van destinar a la lluita contra la pobresa i a combatre l’exclusió social;  a recollir menjar per al Banc dels Aliments; i a recollir fons per a Càritas. També es va portar a terme una campanya solidària de suport a Unicef.